Živi su!

0
1234
foto: twitter/@buryfcofficial

Fudbalski klub Beri je spašen! Navijači su konačno postigli dogovor sa administracijom i klub sa Gig Lejna će biti u vlasništvu navijačke grupe pod nazivom “Est 1885”. Zvanično će postati vlasnici najkasnije u decembru.

Klub koji je star 136 godine bio je izbačen iz Engleske Fudbalske Lige nakon što njihov bivši vlasnik, Stiv Dejl, nije uspeo da dostavi dokaze o finansijama za sezonu 2019/20.

VEST HEM – TOTENHEM GG&3+ (2.03)

Dejl je probao da prijavi Beri za Nacionalnu ligu u sezoni 2020/21, ali je Fudbalska Asocijacija blokirala taj pokušaj jer su bili nezadovoljni finansijskom situacijuom u klubu.

Nakon toga, u novembru prošle godine klub je ušao u administraciju. Ipak, tome je došao kraj jer su dobili nove vlasnike.

Est 1885 je otkupi pravo na zemljište stadiona, ime, grb, istoriju kluba i sve ostalo što mu pripada.

Ovo je fantastičan dan za sve koji vole ovaj klub. Ono što se nama dogodilo je već dobro poznato i san nam je oduvek bio da se Beri vrati na Gig Lejn. Nadamo se da je ovo samo početak novog procesa. Ima puno posla pred nama i nadamo se da ćemo osposobiti klub za sezonu 2022/23 nakon tri godine pauze – rekao je predstavnik ove navijačke grupe.

Jedna navijačka grupa je osnovala novi klub (Beri AFC) koji se trenutno takmiči u desetom rangu engleskog fudbala. Ipak, očekuje se da fudbalski klub Beri startuje iz nekog višeg ranga, verovatno iz Nacionalne lige sever.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here