Zapamtite ime Kaogelo Čauke – Sautemptonov biser na radaru velikana!

0
1108
foto: southamptonfc.com

Sautempton će u narednim prelaznim rokovima morati žestoko da se bori za svog mladog igrača Kaogela Čaukea. Interesovanje za ovog talentovanog momka iskazali su Mančester Siti, Borusija Mehengladbah i Andrleht. Skauti pomenutih klubova su redovno dolazili kako bi gledali ovog momka.

Čauke koji ima nadimak “Kegs”, je debitovao za “svece” u januaru ove godine u okviru FA kupa protiv Šruzberija dok je nekoliko puta bio i na klupi u okviru Premijer lige ali još uvek nije zabeležio prvi ligaški nastup.

BOSNA I HERCEGOVINA – UKRAJINA ug 3+ (1.88)

Igrač engleske reprezentacije do 18 godina ima pravo nastupa i Južnu Afriku. Njegov ugovor ističe na kraju sezone i na Sent Meriju će imati problema da ga zadrže. Tri pomenuta kluba ga pažljivo prate i čekaju strpljivo leto, kako bi mogli da pregovaraju sa njim nakon isteka ugovora.

Momak poreklom iz Mamelodija je došao sa roditeljima u Englesku još kao dete. Bio je na preliminarnom spisku Južne Afrike za Olimpijske igre ali se ipak nije našao među konačna 22 imena.

Čauke, koji u januaru puni 19 godina, je u Sautempton došao iz Tačam Tauna . Svoj prvi profesionalni ugovor je potpisao u januaru prošle godine. Mnogi ga upoređuju sa Tiom Volkotom koji je na Sent Meri došao iz Njuberi Tauna.

Ovde možete pogledati i debitantski nastup u dresu “svetaca” protiv Šruzberija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here