Zapadni London ima novu marokansku senzaciju!

0
1345

Ilias Šair je novi omiljeni Marokanac na Kijan Prins Fandejšn Stadionu! Verujem da se svi sećamo Adela Tarabta i njegove magije u dresu Kvins Park Rendžersa. Deluje da su navijači ovog kluba dočekali pravu, dostojnu zamenu za ovog igrača.

Šair je takođe iz Maroka, odnosno rođen je u Belgiji ali nastupa za nacionalni tim ove afričke države. Ilias je svoju karijeru započeo u Liersu. Iako je proveo deo svojih tinejdžerskih dana u Brižu, Liers je bio taj koji mu je pružio priliku. Uprkos debiju sa samo 17 godina, za prvi tim je upisao samo dva nastupa. 

TOTENHEM – LIDS ug 3+ (1.75)

Upravo jer je želeo više da igra, Ilias je došao u London na probu u Kvins Park Rendžersima. U januaru 2017. sa nepunih 20 godina potpisao je profesionalni ugovor sa ovim klubom i tako počeo redovno da igra za njihovu U23 ekipu. Njegov ogroman talenat uvideo je brzo i tadašnji trener u klubu, Ian Holovej, koji ga je ubrzo prebacio u prvi tim. 

Ipak, i dalje neiskusni Marokanac je već u sledećoj sezoni bio na pozajmici u Stivenidžu. U klubu koji se takmičio te godine u Ligi 2, Šair je upisao šest golova i šest asistencija na 16 utakmica. Trener ovog četvrtoligaša je opisao Iliasa kao “najbolje igrača koji je nosio dres Stivenidža i kao najboljeg igrača koji je ikada igrao u Ligi 2”. 

Šair se nakon toga vratio u London gde je potpisao novi ugovor i brzo postao jedan od ključnih igrača u ekipi Marka Vorburtona. U januaru ove godine, Kvins Park Rendžers je marokanca nagradio ugovorom do 2025. godine a Ilias im to ove sezone vraća sjajnim partijama. Klub se nalazi u plej of zoni a Šair ima šest golova i tri asistencije za sada. Navijači u zapadnom Londonu imaju novog marokanskog mađioničara kog već obožavaju!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here