Vreme je da testirate svoje znanje – Rafa Benitez i “čupanje” petlova, koliko vas se seća čuvenog okršaja od pre sedam godina?

0
195
Foto: www.premierleague.com

Pre nešto manje od mesec dana, Njukasl Junajted je zabeležio jednu od najubedljivih pobeda u novijoj istoriji kluba, kada je sa Sent Džejms Parka “počišćen” i ispraćen Totenhem uz čak šest komada u mreži. Marfi, Žoelinton, Isak i Kalum Vilson pobrinuli su se da Antonio Konte, ali i igrači koje je Italijan tog popodneva izveo na teren, dobro zapamte 23. april 2023. godine – Njuka je vodila 5:0 na poluvremenu, a meč je na kraju završen rezultatom 6:1.

Ovo nije prvi put u prethodnih nekoliko godina da se Sparsi brukaju na gostovanju Njukaslu, baš jedan takav okršaj, ali pod potpuno drugačijim okolnostima u kojima su se nalazile ove dve ekipe, odigran je sedam godina, a tada je “Svrake” sa klupe predvodio niko drugi nego Rafa Benitez. Meč je ostao upamćen po mnogim stvarima, ali mi danas želimo da preispitate svoju memoriju i pokušate da se setite svih 11 igrača koje je tog dana Benitez izveo na Sent Džejms Park. Poketino je, sa druge strane, predvodio “Pevce” koji su izgubili rezultatom 5:1. Jedan igrač Njuke vam je sigurica, bar se nadamo.

Foto: Skrinšot

Aleksandar Mitrović je na tom meču postigao pogodak i upisao asistenciju za Vajnalduma, a sve to pre 67. minuta, kada je “pocrveneo” i morao da napusti teren. Vajnaldum je kasnije ponovo savladao Ljorisa, a u strelce su se upisali još i Janmat, odnosno Erons, koji je ušao sa klupe. Totenhemov “ponos” sačuvao je Erik Lamela.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here