Nisu imali druge: Vildstoun otpustio sve zaposlene u klubu

0
669
vildstoun stadion
Photo: wealdstone-fc.com

Pandemija korona virusa najviše pogađa niželigaše. Klubovi ispod četvrtog ranga, čiji prihod u 70% slučajeva i više zavisi od ulaznica i prihoda na dan meča, jedva sklapaju kraj sa krajem od kada je COVID stupio na snagu.

Nova sezona u Nacionalnoj ligi trebalo bi startuje ove subote, ali još uvek nema zvaničnih potvrda u vezi toga, jer se čeka odluka Vlade o paketu finansijske pomoći. Petoligaši i šestoligaši ne žele da igraju bez publike, zato je i start sezone pomeren čak za oktobar, jer se očekivalo da će tada biti dozvoljeno navijačima da se, u nekom broju, vrate na tribine. Ako Vlada stoji pri svom stavu da čitave sezone ili do proleća ne bude publike, klubovi iz pete i šeste lige žele finansijsku pomoć, jer bez nje neće opstati.

Jeovil Taun je objavio da ukoliko čitave sezone budu igrali bez publike biće u minusu za oko 1,3 miliona funti.

Novi petoligaš Vildstoun objavio je juče da od 1. oktobra neće imati zaposlene u klubu. Tačnije, sem igrača i stručnog štaba niko neće primati platu. Jednostavno su morali da se opredele za ovakvo rešenje, jer su morali mnogo da ulože u stadion nakon ulaska iz šeste lige. I donacije navijača u vrednosti od 35,000 funti nisu mnogo promenile stvari, jer će gubici biti znatno veći.

Prema nekim vestima prvo kolo će se igrati bez navijača, a za dalje biće donešena odluka. Brojni mediji navode da ukoliko publike ne bude na stadionima čitave sezone, a Vlada ne odobri paket pomoći, niželigaškom fudbalu preti potpuni kolaps!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here