Svi negativni rekordi Čempionšipa i da li će ih Vikomb oboriti?

0
1729
vikomb vonderers
Photo: Twitter/wwfcofficial

Nema sumnje da je Vikomb svima simpatičan klub. Geret Ejnsvort, roker i menadžer. Mali klub sa malim budžetom. Adebajo Akinfenva. Zaista simpatičan klub. Ali jedno je bilo jasno i pre prvog kola sezone – Vikomb nije materijal za englesku drugu ligu. U našem lajvu na Instagramu pričali smo o tome da su oni po nama najveći favoriti za ispadanje iz lige i da je dilema samo u tome koja dva tima će im se pridružiti.

Vonderersi su na startu sezone pokazali da im fali kvalitet. Još uvek nisu uspeli da osvoje ni bod. Prelako gube utakmice, a i tamo gde pruže otpor ostanu bez bodova usled nedostatka iskustva. Čak četiri od sedam mečeva izgubili su samo sa golom razlike.

Vikomb – Votford 0-2 – Biće tvrdo na Adams Parku!

Sedam utakmica u sezoni je odigrano i Vikomb je pretposlednji, zbog Šefilda koji je krenuo sezonu sa minusom, i nisu uspeli da osvoje nijedan poen i već sada možemo slobodno da kažemo da su jednom nogom u Ligi 1.

Loš start sezone Vonderersa dao nam je ideju da istražimo negativne rekorde ekipa koje su ranijih godina ispadale iz Čempionšipa i da li će Vikomb ući u istorijske knjige engleske druge lige po negativnim stvarima?

Kao što smo napisali, Vikomb posle sedam utakmica ima svih sedam poraza uz gol-razliku 2:15. Od rekonstrukcije Čempionšipa i Fudbalske lige 2004. godine i nastanka ovakvih liga kakve znamo danas, samo jednom se desilo da je neki tim posle prvih sedam kola imao sve poraze. Piterboro Junajted je sezonu 2012/13 počeo sa sedam poraza u sedam kola, uz gol-razliku 5:16. Na kraju je Poš ispao, ali je skupo prodao kožu. I pored tog očajnog starta Piterboro je ispao tek u poslednjem kolu sa 54 poena, samo poenom manje od sigurne zone, i ono što je interesantno – tih 54 poena je rekordni broj osvojenih poena za tim koji je ispao iz Čempionšipa! U svakoj od prethodnih 15 sezona, sem te, ekipa sa 54 poena bi baš lagano opstala.

Photo: Twitter/wwfcofficial

Kada govorimo o negativnim rekordima engleske druge lige od 2004. godine, najgori tim koji je igrao u Čempionšipu bio je Roteram Junajted u sezoni 2016/17. Milersi su završili prvenstvo sa samo pet pobeda i samo 23 osvojena poena, što je najmanji broj poena nekog tima u ligi u poslednjih 16 godina. Najmanje pobeda u tom periodu imao je Blekpul u sezoni 2014/15. Mandarine su ispale iz lige kao poslednje završivši prvenstvo sa samo četiri pobede i samo 26 poena. Drugi najmanji broj poena. Treći najslabiji učinak ponovo pripada Roteramu iz sezone 2004/05. Tada su imali takođe pet pobeda, ali 29 poena. Bolton iz 2015/16 drži četvrti negativni rekord sa pet pobeda i 30 poena, dok je Ipsvič pre dve godine završio sezonu sa pet pobeda i 31 poenom, što je peti najslabiji učinak druge engleske lige od 2004. godine.

Verovatno većina nas ne bi želela da Vikomb obori ove negativne rekorde, baš zbog toga što su mali i simaptičan klub, ali kako su krenuli sezonu, plašimo se da su realne šanse za tako nešto. U ovoj nedelji imaju dva domaća meča. Protiv Votforda, pa zatim protiv Šefild Venzdeja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here