“Morao sam da se predstavim kao klupski doktor kako bih ga kontaktirao” – Vejn Runi iskreno i oštro o bivšem vlasniku Derbija

0
722
Foto: www.dcfc.co.uk

Fudbalski klub Derbi Kaunti pokušava da sačuva svoj integritet i spasi se potpunog bankrota, ali im to za sada baš i ne ide od ruke. Prvo oduzimanje bodova, konstantno provlačenje i spekulisanje o novim kaznama za klub, a da stvar bude još gora, trenutno su u centru pažnje Vejn Runi i Mel Moris, zbog sukoba i ozbiljnih reči koje je legenda engleskog fudbala uputila bivšem vlasniku kluba.

Naime, Runi je okrivio Morisa za situaciju u kojoj se Derbi trenutno nalazi. Kako prenose mediji na Ostrvu, on je izjavio kako je biznismen konstantno lagao, te da uopšte nije bilo nikakvog poverenja između njih. Ono što je najviše odjeknulo, jeste tvrdnja Runija da je morao da se predstavi kao klupski doktor, kako bi uopšte uspeo da stupi u kontakt sa Morisom. Zaista bizarno, priznaćete.

Nismo komunicirali od 9. avgusta, to je zaista veliko nepoštovanje. Ostavio me je na cedilu i odlučio da mi prepusti rešavanje celokupne situacije – izjavio je Runi.

Foto: www.dcfc.co.uk

Ne tražim nikakvo izvinjenje, ali sam konstantno dobijao pitanja od igrača i članova stručnog štaba o tome šta se događa, i uvek bih ih ostavljao bez odgovora. Jednom sam ga zvao sa telefona klupskog doktora, i tada se javio. Meni ne može, ali drugom osoblju može – dodao je.

Derbi Kaunti bi, osim 12 bodova koji su im oduzeti pre par dana, mogao da se suoči sa još ozbiljnijim kaznama. Trenutno su na začelju tabele, a broj bodova im je otišao u minus.

ČELSI – MANČESTER SITI GG (1.83)

Ukoliko se još nešto dogodi, to će ozbiljno narušiti ugled kluba, ali i same lige. Da li ja sada treba da izvedem kompletan omladinski pogon na teren i uigravam ih za Ligu 1? To takođe ne bi bilo u redu prema drugim klubovima“.

Ono što je sigurno, Derbi će imati izuzetno turbulentan period i narednih par dana će biti ključno. Pominje se čak i potpuno gašenje kluba, ali svi verujemo i nadamo se da do te mere ipak neće doći.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here