U mislima Kristijan Eriksen – Aguero mora na dužu pauzu zbog srčanih problema

0
2249
Foto: Twitter/@FCBarcelona_es

Večeras je stigla pomalo zabrinjavajuća informacija iz Španije – Serhio Aguero će morati na dužu pauzu zbog srčanih problema.

Aguero je u subotu osetio gušenje i bol u predelu grudnog koša zbog čega je napustio teren i prebačen u bolnicu.

Nakon 48 sati ispitivanja, Barselona je danas potvrdila da će Aguero u naredna tri meseca morati da ide na posebna ispitivanja, da će kardiolozi pratiti rad njegovog srca i da zbog toga neće skoro na teren.

Aguero je imao i ranije ubrzan puls i “normalnih” srčanih problema koji mu nisu predstavljali nikakav problem, ali je lekarski tim Barselone sada zatražio sve preglede i rezultate koje je imao u Mančester Sitiju i reprezentaciji Argentine.

Sigurno da nam je svima odmah na pameti Kristijan Eriksen, još jedna legenda engleskog fudbala, koji je letos kolabirao i jedva preživeo srčani udar na utakmici između Danske i Finske na EP.

Taj slučaj, kao i ovaj treba da budu opomena za gospodu iz FIFA koji i dalje insistiraju na suludoj ideji da se Mundijali igraju na svake dve godine.

Fudbaleri postaju roboti, robovi najskuplje zabave i sporta koji je postao industrija i oni će najviše i ispaštati. Nažalost, slučaj Kristijana Eriksena nije bila dovoljna lekcija i što bi se narodski reklo “izgleda da neko treba da umre da bi oni…”

Mi se iskreno nadamo da će se Aguero vratiti na teren, ali i da se to ne desi, onda mu želimo dobro zdravlje i da poživi što duže, pa neka dođe u Siti da vodi klince i da uživa.

Brz oporavak, Kun!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here