“Tužno je što on predstavlja trenutno jedini oslonac kluba”

0
586
Foto: www.arsenal.com

Legendarni fudbaler Arsenala, Fredi Ljungberg, osvrnuo se na trenutnu situaciju u klubu, kao i na činjenicu da je Bukajo Saka, iako vrlo mlad i neiskusan, dobio ogroman teret koji mora da nosi na svojim leđima, te da već sada donosi brojne ključne odluke u toku same igre.

Švedski trener je bio taj koji je učio Saku još dok je ovaj nastupao za mlađe selekcije “Tobdžija”, a sada je Bukajo okosnica ne samo kluba sa Emirata, već i reprezentacije Engleske. Ipak, Ljungberg nije zadovoljan zbog količine tereta i obaveza koje dvadesetogodišnjak mora već sada da nosi na plećima.

Gotovo da je tužno za klub to što on već sada mora da iznese sve ove obaveze i bude glavni, odnosno da kreira tu “magiju” i pravi razliku. Način na koji donosi odluke i sprovođenje istih u delo su mu na vrhunskom nivou. Ali biti ovako mlad i nositi čitav tim jednostavno nije u redu. Njegov mentalitet je fenomenalan i zaista je sjajan momak, ali bojim se da je ovo previše pritiska. On radi veoma naporno, imao je tek 15 godina kada sam prvi put počeo da radim sa njim. Mogu vam reći da je to bilo pravo zadovoljstvo – izjavio je Šveđanin.

NJUKASL – TOTENHEM 2 (2.12)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here