Tuhelova doktorska disertacija, prodaja “škarta” pa još dva top pojačanja!

0
12281
foto: twitter/@ChelseaFC

Čelsi je konačno odlučio da se reši zaboravljenih igrača koji nisu ni u trećem timu Tomasa Tuhela.

Nakon što je Emerson Palmijeri pojačao Lion, Čelsi je rešio još dvojice igrača. Davide Zapakosta je i zvanično postao član Atalante, sa kojom je potpisao ugovor do 2023. Takoše, Tjemue Bakajoko je blizu transfera u Milan, u kom bi trebalo najpre da provede godinu dana na pozajmici, uz otkup narednog leta.

Ne treba zaboraviti da je Čelsi prodao i Fikaja Tomorija Milanu za 29 miliona evra, a sada je i Kurt Zuma blizu pređe u Vest Hem za sličnu cifru, pominje se obeštećenje od 30 miliona, što bi bio još jedan odličan posao.

Najveću zaradu Čelsi je ostvario prodajom Tejmija Ejbrahama u Romu, koja je za njegovo obeštećenje platila 40 miliona evra.

Čelsi je ranije prodao i Olijea Žirua, doduše za siću u Milan, a klub je konačno napustio i Viktor Mozes. Livramento je otišao u Sautempton za devet miliona evra, a mladi Guehi u Kristal Palas za čak 23.

Čelsi je i pre potencijalnog transfera Kurta Zume, zaradio i otplatio transfer Romelua Lukakua od 115 miliona evra.

LIVERPUL – ČELSI 2 (2,95)

Ipak, to ne znači kraj za prelazni rok u Čelsiju, koji namerava da dovede još dvojicu igrača – Saula Nigeza i Žula Kundea.

Saul bi mogao da dođe na pozajmicu uz otkup koji bi tokom sezone mogao da postane i obavezan. Odlaskom Zume, otvara se prostor, ali i novac da Čelsi ispuni zahteve Sevilje za transfer Žula Kundea. Pominje se cifra između 70 i 80 miliona evra.

Lukaku + Saul + Kunde i prodaja “škarta” = Čelsi je doktorirao ovaj prelazni rok.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here