Sprema se nešto veliko – I Stiven Džerard i Frenk Lampard?!

0
3499
Foto: www.avfc.co.uk

Fudbalski klub Aston Vila je juče i zvanično uručio otkaz Dinu Smitu, o čemu smo već pisali na našem sajtu. Sada je došlo ono doba koje većina neutralnih ljubitelja fudbala obožavaju – nagađanja i spekulacije o tome ko bi mogao da bude sledeći čovek koji će sesti na klupu ovog premijerligaša.

Ipak, iako se, kao i kod gotovo svakog primera ove vrste, spominju neka imena koja su baš nerealna i više plod mašte, tu je dvojac koji bi zapravo i predstavljao najrealnije rešenje za klupu Vile – Stiven Džerard i Ralf Hasenhitl.

Prvi od pomenutog dvojca, legenda Liverpula, trenutno veoma uspešno predvodi škotski Rendžers, klub sa kojim je ujedno i uspeo da prošle sezone osvoji titulu i okonča devetogodišnju dominaciju Seltika, a generalno je na dobrom putu da isto ponovi i ove godine, jer je njegova ekipa prva na tabeli nakon 13 odigranih kola. Džerardu je to bio prvi i jedini samostalni posao do sada, nije mu se žurilo i nije “gurnut u vatru” prerano poput npr. Frenka Lamparda, stoga mnogi misle da je sasvim dovoljno napredovao kako bi mogao da preuzme jedan premijerligaški tim, a sada je pozicija šefa stručnog štaba u Aston Vili ostala prazna. Deluje da bi taj korak bio još jedan odličan potez u misiji koju svaki navijač Liverpula ima u glavi – da legendarni Stivi Dži jednog dana, kada za to dođe vreme, preuzme Liverpul. Uz sve ovo, Lampard se spominje kao potencijalno novi trener Noriča – možete li da zamislite kako bi izgledao njihov trenerski okršaj?

Foto: www.rangers.co.uk

Sa druge strane, Ralf Hasenhitl od 2018. godine predvodi Sautempton, sa kojim je trenutno 13. na tabeli i u nizu od dve pobede. Jedan od glavnih faktora koji ide u korist ovoj spekulaciji jeste to da su se “Sveci” podigli pod austrijskim stručnjakom nakon njegove prve sezone na klupi, ali je onda usledila stagnacija i konstatno igranje po šablonu – dobar početak sezone i onda neobjašnjiv pad u formi i na kraju mesto oko sredine tabele. Da li je vreme da Ralf promeni klub i pređe u Vilu?

Pored svega navedenog, tu je i dobro poznati Džon Teri, koji planira prvi samostalni posao već određeno vreme, a uz to je bio i pomoćnik Smitu dve godine. Svakako da bi ga navijači dobro dočekali na Vila Parku, ali da li mu je prerano za ovako ozbiljan posao?

GRČKA – ŠPANIJA 2 (1.47)

Šta vi mislite, ko će zameniti Smita? Koja opcija vam se najviše dopada?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here