Geri Džonson gura “svoj” Jeovil u još veći problem

0
605
geri džonson
Photo: torquayunited.com

Iskusni engleski menadžer dočekuje svoju bivši ekipu.

Geri Džonson je sinonim za Jeovil Taun. Proveo je više od sedam godina u Somersetu i vodio ih je na skoro 500 utakmica. Uveo ih Konferencije u Ligu 2, sa rekordnih 17 poena prednosti u odnosu na drugog, osvojio FA Trofej. To sve u prvom mandatu od 2001. do 2005. U drugom je napravio istorijski rezultat tako što ih je uveo u Čempionšip kada to niko nije očekivao. Nije uspeo da ih održi u drugoligaškom društvu i posle ispadanja u Ligu 1 je otišao.

Posle njih vodio je Čeltenam i od početka sezone 2018/19 Torki Junajted. Torki je uveo u peti rang pre dve godine, a sada je na pragu nove promocije sa njima. Posle 14 kola imaju 10 pobeda i lideri su Nacionalne lige. Situacija je odlična u klubu i pored toga što nisu pobedili poslednje dve utakmice.


Torquay United – Yeovil Town 1&D2+ – Džonson slavi protiv bivšeg kluba!


Njihov rival Jeovil je na suprotnom kraju tabele – u zoni ispadanja. Nešto što niko nije očekivao. Ekipa Darena Sarla ima samo jednu pobedu posle 11 kola i ono što je interesantno: nemaju pobedu kod kuće, ali ni poraz na strani!

Sarl je pod velikim pritiskom, jer se od Jeovila očekivala borba za top 7, u najmanju ruku.

Geri Džonson u ovaj West Country Derby ulazi veoma oprezno, jer zna da Jeovil nimalo nije lak rival.

Nećemo ih olako shvatiti. Znamo ih iz prošle sezone. Ranjena životinja je najopasnija, ali mi moramo da igramo našu igru. Uvek sam se radovao Božićnim utakmicama.

Zbog čestih razlika u ligama, u poslednjih 10 godina odigrali su samo dva ligaška duela. Oba je prošle sezone dobio Jeovil i tada su, takođe, igrali za Boksing dej. Jeovil je taj susret dobio sa 6:2!

Jeovil je u sredu odložio utakmicu FA Trofeja zbog korona virusa, nisu trenirali ove nedelje i nisu igrali ligašku utakmicu od 8. decembra. Preko dve nedelje.

Daren Sarl je igračima dostavio plan treninga i analizu današnje utakmice, kako bi bili što bolje pripremljeni. Nije poznato koji igrači neće igrati zbog korone, jer klub nije hteo da objavi informacije. Prošle godine bilo je 6:2, ali ove je situacija daleko drugačija. Geri Džonson bio mogao da potpiše otkaz Darenu Sarlu i da gurne svoj bivši klub u još veće probleme.

Photo: Screenshot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here