Top5 – igrači koji su pratili svoje menadžere tokom karijera

0
501
Foto: Twitter/@EvertonESP

Često viđamo situacije u kojima se odnos na relaciji igrač-trener razvije do tog nivoa da trener povlači određenog fudbalera sa sobom i dovodi ga u klub koji je sledeći preuzeo. Bilo je takvih slučajeva na stotine u PL, a mi ćemo izdvojiti pet možda i najznačajnijih.

Salomon Rondon i Rafa Benitez

Benitez je reprezentativcu Venecuele bio menadžer u tri od prethodna četiri kluba. Početak se povezuje sa Njukasl Junajtedom, da bi iskusni stručnjak Rondona kasnije poveo sa sobom i na drugi kontinent – u Kinu. Trenutno su obojica na Gudison Parku i sarađuju u Evertonu.

Rikardo Karvaljo i Žoze Murinjo

Dva čoveka portugalske nacionalnosti prvi put su se “spojila” i udružila 2002. godine, kada je Žoze preuzeo Porto. Zajedno su postali prvaci Evrope u sezoni 2003/04, a ubrzo nakon toga se Murinjo preselio na Stamford Bridž, a za sobom je povukao i Karvalja koji je u redove “Plavaca” pristigao za skoro 20 miliona funti. Nakon tri osvojene Premijer lige, od kojih dve pod Murinjom, Rikardo je ponovo pratio u korak svog omiljenog trenera, preselivši se na Santijago Bernabeu. Real Madrid im je bio poslednja zajednička stanica.

Foto: www.asroma.com

Kevin Nolan i Sem Alardajs

Sve je počelo u Bolton Vonderersima. Odmah po dolasku Alardajsa, mladi Nolan je počeo da konstantno napreduje i ubrzo se našao u seniorskom timu. Veznjak je proveo čitavu deceniju u Boltonu, a Sem Alardajs ga je trenirao u osam od tih deset sezona. Nekako je Alardajsov trenerski uspeh konstantno povezivan sa Nolanovim igračkim. Juna 2011. godine, Sem je preuzeo Vest Hem, da bi prva stvar koju je uradio po dolasku na klupu “Čekićara” bila koja? Pa naravno, dovođenje Kevina Nolana. Obojica su ostala
u Vest Hemu četiri sezone.

Imamo takav odnos gde se prosto sve zasniva na njegovom poverenju koje ima u mene – jednom je prilikom izjavio Nolan.

Piter Krauč i Hari Redknap

Oduvek je Hari važio za stručnjaka koji je bio poprilično lojalan prema određenim igračima, a Piter Krauč svakako je jedan od njih.
Engleski napadač gotovo da je predstavljao prototip igrača koje Redknap obožava. Prvi put su puteve ukrstili u Sautemptonu, davne 2004. godine, pa zatim u Portsmutu četiri godine kasnije, a naposletku i u Totenhemu 2009. godine. Uz Pitera, vredi napomenuti i Džermejna Defoa i Niko Kranjčara, koji su takođe sarađivali sa prekaljenim stručnjakom u više navrata.

Foto: www.premierleague.com

Pedi Keni i Nil Vornok

Definitivno teško nadmašiv odnos – Vornok je potpisivao Kenija čak pet puta u periodu od 18 godina. Govorimo o periodu između 1998 i 2016. godine, a veteran je dovodio Kenija u Beri, Šefild Junajted, KPR, Lids i Roteram. Kada ga je prvi put Nil doveo, Pedi je imao svega 20 godina i igrao je još uvek amaterski fudbal.

ČELSI – MANČESTER SITI X (3.25)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here