Ajvan Toni gori – sedam golova na poslednje četiri utakmice

0
2688
ajvan toni
Foto: www.brentfordfc.com

Napadač Brentforda konačno je krenuo da igra.

Došao je kao zamena za Olija Votkinsa koji je otišao u Aston Vilu. Imao je veliku dozu pritiska, jer je morao da popuni veliku rupu i da odigra, ako ne na istom, bar na približnom nivou kao njegov prethodnik. To nije lako. Oli Votkins je prošle godine završio sezonu sa 24 golova, ali posle šest kola Toniju fali još 17 golova da taj učinak izjednači. Kako ide kolo za kolom, verujemo da će biti i manji.

West Ham – Manchester City 2&3+ – Građani se vraćaju na kolosek

U prva dva meča protiv Birmingema i Hadersfilda, Toni je bio baš loš. Jedan od slabijih na terenu. U trećem kolu protiv Milvola postigao je gol iz penala i probio led. Od tada ne može da se zaustavi.

Dva gola protiv Prestona, potom dva protiv Koventrija i sinoć nova dva protiv Šefild Venzdeja. Šest na poslednja tri meča, sedam na poslednja četiri. Toni je trenutno lider na listi strelaca Čempionšipa sa sedam golova, dva više od Adama Armnostronga, koji posti poslednje tri utakmice.

24-godišnji Toni došao je ovog leta iz Piterbora, gde je postigao 24 golova u sezoni i to do prekida prvenstva, da se ono nastavilo verovatno bi prebacio i 30. Kako je krenula ova sezone, Brentford je dobio novog Votkinsa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here