Da li u Njukaslu žale što su ih prodali?

0
737
toni i armstrong
Photo: Twitter/BrentfordFC/Rovers

Na Sent Džejms Parku napravili su veliku grešku pre dve godine.

Imali su dva odlična napadača. Bilo je potrebno pružiti im šansu. Ali, kao i većina premijerligaša, u Njukaslu to nisu uradili. Odlučili su da ih prodaju. Bar da su dobro zaradili njihovim prodajama, ali ni to nisu uradili.

Ajvan Toni i Adam Armstrong do pre dve godine bili su u crno-belom dresu. Ali šansu da u njemu ostanu, nisu dobili. Ajvan Toni je došao iz Nortemptona kao veoma mlad. Imao je nekoliko pozajmica u nižim ligama i dokazao se da poseduje talenat. Adam Armstrong je ponikao u Njukaslu. Igrao znatno više za prvi tim Svraka od Tonija, ali je i mnogo više pokazao na pozajmicama: 20 golova u Koventriju i 10 u Blekburnu.

Pre dve godine na Sent Džejmsu odlučili su da obojicu prodaju. Toni je otišao u Piterboro, pregazio Ligu 1, i ovog leta pojačao Brentford. Armstrong je otkupljen od Blekburna i ponovo stigao do dvocifrenog broja golova.

I dok se u Njukaslu muče sa napadačima, Toni i Armstrong su ove sezone glavne figure u drugoj ligi. Postigli su 27 golova: Armstrong 14, Toni 13. I najviše zbog njih, Brentford i Roversi mogu da se nadaju visokom plasmanu.

Danas od 16 časova idu na megdan jedan drugom. Brentford je domaćin Blekburnu. Zbog njih očekujemo golove, i zbog njih je ovo jedan od derbija ovog kola.

U Njukaslu, verovatno, ne mare za to što su ih pre dve godine prodali. Kao ni većina timova iz elite, koja ne može da čeka na razvoj svojih omladinaca, već kupuje gotove proizvode.

Blekburn i Brentford će na njihovim prodajama inkasirati osmocifrene sume. Njukasl je pre dve godine za njih zajedno dobio samo 2,5 miliona funti!

Photo: Screenshot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here