Arsenal pomerio granice – Skautirao i doveo četvorogodišnjaka! Upoznajte novu zvezdu!

0
2550
Foto: www.arsenal.com

Fudbalski klub Arsenal je predstavio novu “zvezdu” u usponu, dete koje mediji već sada porede sa Lionelom Mesijem – u pitanju je Zejn Ali Samlan i ima samo pet godina!

Zejn je u Arsenalovu akademiju stigao još dok je imao samo četiri godine, dakle još uvek je bio u predškolskom, a već sada je velika instagram zvezda. Ovaj dečak je ubedljivo najmlađi igrač koji je doveden u akademiju ikada, a nedavno je društvenim mrežama počela da kruži njegova slika, u društvu Pera Mertesakera.

Član skauting tima “Tobdžija”, Stiven Dins, rekao je: “Kada sam ga video, morao sam da pozovem prijatelja koji mi je potvrdio da ima samo četiri godine. Nisam mogao da verujem da je još uvek u predškolskom. Radio je stvari koje jednostavno ne biste trebali biti sposobni u to doba. Zatim sam razgovarao sa njegovim roditeljima i doveo ga na nekoliko treninga. On nije šala“.

Video snimci na kojima Zejn pokazuje svoje umeće dostigli su i po nekoliko hiljada pregleda, a njegovi treneri iz prošlosti su potvrdili da je mnogo zreliji od druge dece njegovih godina, te da su ga često stavljali da igra i sa mnogo starijim godištem.

ARSENAL – ASTON VILA GG (1.75)

Njegov otac je jednom prilikom rekao: “Arsenal nije mario za njegove godine, samo misle da ima veliki potencijal. Ima odličnu agilnost još od malih nogu“.

Čisto da se napomene, Zejn Ali Samlan nije zvanično član Arsenalove akademije jer je još uvek mlad za tako nešto. On trenutno uživa u “treninzima” zabavnog karaktera koje klub organizuje za decu starosti između šest i osam godina. Koliko je ovakav pristup i rad sa decom dobar za njihov razvoj, stvarno je ogroman znak pitanja, ali smo, usudio bih se da kažem i nažalost, svedoci doba u kojem dete od pet godina mediji već provlače kroz razne naslove, praveći od njega zvezdu u usponu, iako je još uvek premlad za bilo šta osim druženja sa svojim vršnjacima u predškolskim ustanovama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here