To su Englezi – Slučaj pljuvanja na Enfildu se rešava sa policijom

0
485
Foto: www.liverpoolfc.com

Pre nekoliko godina, mlađi brat me je pitao kako u Engleskoj smeju da sede tako blizu terena. Čak je i iskoristio rečenicu “Toliko sam blizu da mogu i da pljunem igrača”. Nešto slično se dogodilo na Enfildu u nedelju.

VOTFORD – LIVERPUL 2&0-4 (1.70)

Naime, nakon utakmica, Mančester Siti je podneo zvaničnu žalbu u kojoj se navodilo da je neko od navijača pljuvao na klupu gostiju. O tome je govorio i Gvardiola posle utakmice.

Nisam video šta se tačno desilo. Čuo sam nešto iz publike. Ne baš lepo dobacivanje mom stručnom štabu. Siguran sam da će, ako se dogodilo to što su mi ljudi rekli, Liverpul uraditi sve da pronađe ovu osobu. Liverpul je veliki klub i ovako nešto im ne priliči. Naravno, ovo ne umanjuje moje divljenje klubu koje imam godinama unazad. Slična priča je bila i kada su gađali naš autobus pre dve ili tri godine. To je ponašanje pojedinaca a ne kluba – rekao je Gvardiola.

Upravo to se i desilo. Liverpul je odmah otvorio istragu kako bi pronašli šta se tačno desilo. Kada su pregledali kamere, pronašli su navijača koji je pljuvao po klupi “građana”. Nakon prikpljenih dokaza, sve to će biti poslato liverpulskoj policiji. Spremni su da sve što treba proslede nadležnim organima.

Liverpul je takođe i izdao saopštenje po pitanju čitave situacije.

Sprovodimo čitavu istragu kako bi prikupili dokaze od pojedinaca koji su prisustvovali ovom događaju, takođe i gledamo kamere koje su postavljene na stadionu. Sve prikupljeno biće poslato policiju u slučaju da bude kriminalnih optužbi. Ovaj slučaj će takođe proći kroz klupski proces kazni. Enfild je naša kuća, trudimo se da bude siguran za sve koji su prisutni i nećemo dozvoliti ovakvo ponašanje pojedinaca utiče na ugled klupske vrednosti i principe – glasilo je saopštenje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here