Tandem

0
939
Foto: premierleague.com

Ne, Liverpul u svom najboljem periodu nije osvojio Ligu šampiona i Premijer ligu zbog ubitačnog trija u napadu. Odbrana donosi trofeje, a Liverpul je posle godinu dana dočekao da konačno ponovo može da računa na svoj bedem Van Dajk – Matip.

U sezoni 2021/22, Liverpul je odigrao dve utakmice, pobedio je Norič i danas Barnli, a u oba susreta Alison je ostao nesavladan. Istina, u pitanju su nedovoljno atraktivni i opasni rivali, ali to ne umanjuje značaj i uticaj pouzdanog štoperskog tandema koji je garant jakog Liverpula.

Van Dajk i Matip se odlično dopunjuju, razumeju se u svakom trenutku i kada njih dvojica stoje pozadi, Liverpul može da bude rastrčan, da bude ofanzivan i agresivan i da ne brine mnogo.

Van Dajk je danas pokupio sve lopte u vazduhu, Matip je u nadoknadi vremena izblokirao i sprečio siguran gol Barnlija.

I nije njihovo učešće važno samo u odbrani, naročito se to odnosi na Van Dajka koji je imao nekoliko odličnih proigravanja iz poslednje linije i upravo je od njega počela i akcija kod drugog gola.

Liverpul konačno ponovo deluje ukomponovano. Prošle godine to nije mogao da bude jer je Klop promenio 19 štoperskih tandema. Ove bi u 80% najradije igrao sa ovom dvojicom. Samo da ostanu zdravi…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here