“Takve stvari moraju da prestanu”

0
725
Foto: www.arsenal.com

Šef stručnog štaba Arsenala, Mikel Arteta, priznao je da mu nije bilo lako dok je čitao izjavu Stiva Brusa, koji se dotakao nekih stvari iz prošlosti i prokomentarisao činjenicu da je dobio otkaz.

Podsetimo, Stiv je dobio otkaz samo nekoliko dana nakon što je proslavio lep jubilej – 1000 utakmica kao profesionalni trener u engleskom fudbalu. Šezdesetogodišnjak je, između ostalog, izjavio i kako su ljudi iz kluba želeli da on ne uspe, te da mu je konstantno neko “radio iza leđa”. Na celokupnu situaciju se osvrnuo i Španac.

Bio sam jako tužan kada sam pročitao njegovu izjavu. Pričamo o nekom ko je u ovom poslu 40 godina i ko iza sebe ima 1000 utakmica kao trener. Zamislite da se čovek sa tolikim iskustvom žali na vređanje i negativne stvari koje su mu se dešavale. Ne možemo stvari uzimati “zdravo za gotovo”. Mi smo tu da ih menjamo i unapređujemo. Mislim da bismo svi trebali da se zamislimo u ovoj situaciji, kada vam jedan od menadžera sa najviše iskustva ukazuje na nešto. Takve stvari moraju da prestanu – rekao je Arteta.

ARSENAL – ASTON VILA 1 (2.02)

Generalno, sve češće slušamo priče kako se treneri ne pitaju mnogo, te da su često samo figura koja izvršava nečija naređenja. Što više fudbal kao sport napreduje, čini se da će ovakvih situacija biti sve više. Da li ste na strani Stiva Brusa?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here