Šta se događa sa Šefild Junajtedom?

0
886
Foto: Twitter/@SheffieldUnited

Nakon što su prošle sezone ispali iz najelitnijeg engleskog fudbalskog takmičenja, uprava Šefild Junajteda je, krajem maja meseca, angažovala srpskog stručnjaka, Slavišu Jokanovića, sa ciljem da se ekspresno vrati u elitu. Međutim, nakon tri odigrane utakmice u Čempionšipu, tim sa Bramala se nalazi u zoni ispadanja i pored svog imena ima osvojen samo jedan bod.

U prvom kolu ih je “šokirala” ekipa Birmingema, zatim je usledio remi bez golova sa Svonsijem, da bi Jokanovu ekipu pre dve noći sačekao Vest Bromvič, koji ih je savladao sa vrlo ubedljivih 4:0. Na sve to, Šefild je jedina ekipa u Čempionšipu koja još uvek nije postigla niti jedan pogodak. U čemu leži problem?


Definitivno se ne može reći da napadačkih opcija “manjka” kod srpskog stručnjaka – tu su Mekgoldrik, Mekbrni, mladi Bruster i veteran Bili Šarp kao udarne igle tima. Ono što je bilo očigledno i lako uočljivo kod svakog prosečnog poznavaoca fudbala u igri Šefilda, jeste nedostatak kreativnosti u veznom redu. Jokanovi momci su stvorili jako mali broj konkretnih prilika u dosadašnjem delu šampionata i čini se da je srpskom stručnjaku sada vreme glavni protivnik. Naredne dve ili tri utakmice će biti ključne, da li je spisak igrača koji su na raspolaganju Slaviši dovoljan da se napravi zaokret?

Prva stanica na putu do oporavka i podizanja ekipe biće gostovanje Hadersfilda na Bramal Lejnu. Susret je na programu u subotu od 16 časova.

ŠEFILD JUNAJTED – HADERSFILD 1(1.65)

Nadamo se da će Jokanović uspeti da uklopi kockice i brzo stabilizuje ekipu, inače će, u suprotnom, trogodišnji ugovor sa klubom biti na baš “tankom ledu”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here