Šta se događa sa Hakimom Ziješom?

0
870
Foto: www.chelseafc.com

Dvadesetosmogodišnji fudbaler Čelsija, Hakim Ziješ, izostavljen je sa spiska reprezentacije Maroka za predstojeće kvalifikacione mečeve, a kao razlog je navedeno neprihvatljivo i neprimereno ponašanje za jednog profesionalnog fudbalera, tako je barem rekao Vahid Halihodžić, šef stručnog štaba te selekcije.

O čemu se konkretno radi?

Maroko je, tokom poslednje reprezentativne pauze, odigrao dva pripremna susreta (polovinom juna) a vezni fudbaler “Plavaca” je lažirao povredu kako ne bi morao da nastupa za svoj nacionalni tim. To nije prvi put da se Ziješu događaju slične stvari, jednom prilikom je i odbio da se zagreva u drugom poluvremenu, jer nije mogao da prihvati činjenicu da bi ušao sa klupe u igru.

– Po prvi put u trenerskom poslu sam svedok ponašanja igrača koje me je u potpunosti izbacilo iz takta. Odbio je da igra utakmicu, iako je ona bila prijateljskog karaktera, pretvarajući se da je povređen. Doktori su rekli da je spreman i da može da nastupa, a on je onda odlučio da ne želi da ulazi sa klupe u igru. Neoprostivo i neprihvatljivo. Ne možete varati u nacionalnom timu, ili ste 100% tu ili niste uopšte – rekao je Halihodžić.

ČELSI – ASTON VILA GG (2.35)

Ziješ se ni u Čelsiju nije mnogo naigrao fudbala, iako je početkom prošle godine stigao kao ogromno pojačanje na Stamford Bridž. Za godinu i po dana u klubu, Marokanac je zabeležio svega 20 nastupa u dresu Čelsija, a u poslednje vreme je češće povređen nego zdrav. Šta se događa sa Hakimom Ziješom, nekada jednim od najtalentovanijih fudbalera u Evropi? Ne deluje da bi ni ove sezone mogao do startnih 11 u Tuhelovim kombinacijama, zapravo je bolje pitanje koliko će i da li će uopšte dobijati šansu u Londonu?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here