Šta se dešava sa Arsenalovim pojačanjem od 72 miliona funti?

0
1089
Foto: www.arsenal.com

Dvadesetšestogodišnji fudbaler Arsenala, Nikolas Pepe, konstantno je glavna meta kritika i nikako da “proigra”, te pokaže svoje mogućnosti i dostigne pun potencijal. U čemu je problem, da li je Arteta krivac? Sam igrač, ili ipak neki treći faktor?

“Tobdžije” su za reprezentativca Obale Slonovače izdvojili 72 miliona funti (ukupno), a partije koje igrač pruža zaista su daleko ispod nivoa koji se od njega očekuje, ali i mnogo ispod cifre koja je izdvojena za njegove usluge. Prošlo je dve godine od njegovog debija, kada ga je Unai Emeri, dok je još bio na klupi, prvi put “gurnuo u vatru” i stavio u prvu postavu, Pepe je konačno pokazao znake života i pružio nekoliko odličnih nastupa, te su se svi u klubu ponadali da je došao taj momenat, momenat kada će se kockice posložiti i krenuti da se isplaćuje svaki cent uložen u transfer. Ipak, to se nije dogodilo.

BARNLI – KRISTAL PALAS GG (1.92)

Kada smo kod ove sezone, Pepe je startovao na samo pet utakmica Arsenala ove sezone, a od tih pet komada, samo jedan je bio u proteklih šest susreta, što je prilično loše. Zaista je teško pronaći uopšte adekvatnu ulogu koju bi momak iz Obale Slonovače mogao da ima u sistemu koji forsira Mikel Arteta, pogotovo ukoliko uzmemo u obzir forme ESR-a i Bukaja Sake, deluje kao da su za Pepea dani na Emiratima odbrojani. Ostale su mu, neračunajući ovu sezonu, još dve godine ugovora, stoga se postavlja pitanje: kakva je njegova sudbina u klubu?

Nekonstantnost u nastupima svakako je najveći problem, možda se moglo aludirati i na tzv. period privikavanja na PL i generalno ostrvski fudbal, ali sada više toga nema, a ono što pokazuje dvadesetšestogodišnjak dok je na terenu, zaista nije ništa iznad prosečnog.

Ne možemo više da se oslanjamo na period adaptacije, to je iza nas, sada je ključ u nastupima. On to može. Ima igrače koji će mu pružiti podršku, tu su i svi ostali članovi stručnog štaba koji su mu na raspolaganju, tako da izgovori ne postoje – rekao je Arteta.

U priču se ubacio i nekadašnji napadač Arsenala, Džermejn Aliadier: “Za igrača koji košta 72 miliona funti, prečesto vidim neke osnovne nedostatke u njegovoj igri“.

Foto: www.arsenal.com

Sada su se pojavile i glasine oko eventualnog transfera Pepea u Kristal Palas ili Everton. Spominje se čak i potencijalna razmena na relaciji Pepe plus dodatak za Vilfrida Zahu. Videćemo da li će se nešto promeniti u narednom periodu, ali jedno je sigurno, Nikolas Pepe se sada percipira kao veliki promašaj Arsenala.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here