Šta možemo očekivati od Mikela Artete u “utakmici sezone” za Arsenal?

0
703
Foto: www.arsenal.com

Fudbalski klub Arsenal će u subotu ugostiti Norič, u utakmici koja bi mogla odlučiti sudbinu Mikela Artete kao šefa stručnog štaba ekipe. Debakl protiv Sitija pre reprezentativne pauze je prelio čašu, te navijači ništa drugo osim tri boda na Emiratima za vikend neće smatrati dovoljnim. Kakav Arsenal da očekujemo?

Prva promena koju će španski stručnjak morati da napravi je u veznom redu tima, a tiče se odsustva Granita Džake, koji je dobio crveni karton na Etihadu, a uz to mu je stigao i pozitivan test na koronu pre nekoliko dana. Da li je vreme za povratak Alberta Sambe-Lokonge u startnih 11?

Parti još uvek nije dovoljno spreman, tako da se Lokonga nameće kao jedino pravo i logično rešenje. Ben Vajt, skupo plaćena novajlija, takođe bi mogao da se vrati u prvu postavu, s obzirom na to da mu je izolacija konačno istekla. Može li Arteta da ga već od Noriča upari sa novim pojačanjem, Takehirom Tomijasuom? Hoće li Japanac debitovati već nakon nedelju i po dana u klubu?

Sedrik Soareš je prvi kandidat za premeštanje na klupu, zbog katastrofalnog izdanja protiv Sitija, a takođe je verovatno i da će Odegar biti partner Lokongi u veznom redu. Mladi Norvežanin je odigrao fenomenalnu poslednju utakmicu u reprezentativnom bloku, te zaslužio epitet igrača utakmice iako je njegov saigrač Haland postigao het-trik. Proradiće i ta kreativnost u Arsenalu, zar ne?

Pepe, Smit-Rou i Saka su gotovo izvesni starteri, a Obamejang bi trebalo da bude “usamljeni” napadač.

Za one baš hrabre i optimstičnije “Tobdžije”, kvota na pobedu Arsenala je 1.55!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here