Šta će se dalje dešavati sa četvoricom ‘problematičnih’ Argentinaca? Aston Vila i Totenhem najviše oštećeni situacijom!

0
624
Foto: Twitter/@AVFCOfficial

Jučerašnja utakmica između Brazila i Argentine prekinuta je zbog upada na teren jednog od zvaničnika “Karioka”, koji je aludirao na činjenicu da je određenim igračima gostujućeg tima trebalo biti zabranjeno učestvovanje u susretu. O čemu se konkretno radi?

Naime, Emiliano Martinez, Buendia, Lo Selso i Romero nisu smeli da nastupe u sinoćnom derbi duelu, a kao razlog za to se navodi obavezan karantin koji je propisan za sve osobe koje dolaze na teritoriju Južne Amerike (konkretno Brazila), u trajanju od 14 dana. Dakle, četvorica gore pomenutih fudbalera su morali da prvo prođu kroz period karantina, da bi dobili zeleno svetlo za nastup na kvalifikacionoj utakmici, međutim, uprkos tome, kada su izašli sastavi za meč, u postavi Argentine su se našli Lo Selso, Martinez između stativa i Romero, dok je Buendia bio na klupi. Ceo događaj i sam prekid je, makar gledajući na malim ekranima, delovao kao očekivan i sami akteri nisu izgledali iznenađeno što je meč prekinut. Konačnu odluku o tome kada će Brazil i Argentina odigrati ovu zaostalu utakmicu, kao i pod kojim okolnostima, doneće FIFA. Postavlja se pitanje šta će sada biti sa dotičnom četvoricom?

U ionako velikim problemima koje su zadesile reprezentaciju zbog njih, pored činjenice da su olako shvatili ovu situaciju i slagali na aerodromu prilikom popunjavanja papirologije u vezi sa kovid protokolima, napomenuvši nadležnima kako ne dolaze iz Engleske na teritoriju Brazila, oslabili su i ostavili na cedilu i svoje klubove u PL. Buendia, Martinez, Lo Selso i Romero će propustiti četvrto kolo takmičenja zbog pravila o karantinu i samoizolaciji, a pored njih, isto će važiti i za Davinsona Sančeza, Romana Saisa i Nabi Keitu (doduše, utakmica poslednje dvojice je odložena zbog pokušaja državnog udara u Gvineji).

Svakako da će Aston Vila i Totenhem biti ponajviše oslabljeni pred naredni vikend u kojem nam slede nove utakmice Premijer lige, a ovaj slučaj i situacija će vrlo verovatno biti samo deo onoga što nas čeka u narednih nekoliko meseci. U planu je i održavanje Afričkog Kupa Nacija već početkom sledeće godine, možete li tek da zamislite do kakvog će sukoba doći između klubova i fudbalskih saveza oko prisustva igrača na takmičenju?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here