Sporno odlaganje za vikend – da li je ovo sada prešlo granicu?

0
78
Foto: www.burnleyfootballclub.com

Utakmica subotnjeg programa između Barnlija i Lestera odložena je zbog proširenosti virusa i brojnih povreda sa kojima se suočava tim sa Turf Mura. Makar je tako na papiru. Da li je zaista odlaganje bilo i neophodno?

Ekipa koju predvodi Šon Dajš ostala je bez Krisa Vuda, trenutno jedinog napadača koji je zdrav, tako da su sada u velikom problemu što se te pozicije u ekipi tiče. Da stvar bude još gora, Maksvel Korne je, odmah po oporavku, otputovao na AKN, a bio je neminovno jedan od najboljih igrača ekipe, dok je bio zdrav. Znamo da je PL uvela pravilo da ukoliko ekipa ima 13 igrača + minimum jednog golmana u rosteru, meč ima sve uslove da bude odigran. Sada se postavlja pitanje, kako pojedini premijerligaši, koji u svom igračkom kadru imaju minimum 25 (a često i više) igrača, čak i ne računajući omladinski pogon, ostaju i bez tog minimuma za odigravanje meča? Da li je ovo realna priča ili samo način da se odloži meč u nedostatku ponajboljih igrača?

BRAJTON – KRISTAL PALAS X (3.20)

Barnli se već suočava sa ozbiljnom borbom za opstanak, ali koliko daleko ova situacija sa konstantnim odlaganjem može da ide? O prekidu sezone nema ni reči, a sada sledi period u kojem će se gotovo sve zaostale utakmice odigrati. Biće to paklen raspored, pogotovo za ekipe koje nemaju dovoljno dugačku klupu. Podsetimo, na Turf Muru je prošlog vikenda odigrana utakmica u okviru FA kupa, a ekipi sledi i zaostali meč sa Votfordom već u utorak, koji sve više naginje ka tome da po drugi put bude odložen. Situacija nekako postaje sve nezgodnija, kakav epilog nas očekuje?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here