Sautend jedva sklapa tim protiv Forest Grina

0
1806
ruts hol sautend
Photo: southendunited.co.uk

Mark Moleslej je na velikom iskušenju.

Sautend Junajted je pre deset dana okusio slast prve pobede u šampionatu na gostovanju Volsolu. To je ono što je bilo potrebno ekipi kako bi se malo podigla i zaboravila svakodnevne probleme.

Ono što se dešava u Sautendu je za neki film. Nenormalno veliki broj povreda igrača, transfer embargo, protesti navijača, ispadanje iz Lige 1, pa zona ispadanja u ligi ispod. Trenutno ne postoji ekipa koja je u većem haosu od njih.


Southend United – Forest Green Rovers 2-2 – Gosti koriste izostanke!


Najavljivali su utakmicu sa Volsolom kao utakmicu sezone, i uz dosta sreće došli su do tri boda. U subotu je u goste trebalo da dođe Kembridž, ali je taj meč odložen zbog korona virusa koji je pogodio Sautend. Večeras neće biti odlaganja, bar ne za sada, ali će tim sa jugo-istoka Engleske biti poprilično oslabljen za duel sa Forest Grin Roversima koji dolaze u posetu Ruts Holu.

Mark Moleslej ne može da računa na tri igrača zbog COVID-a. Krilni fudbaler Ešli Natanijel-Džordž, kao i napadači Kajzeja Sterling i Emil Akva, su van tim zbog izolacije. Sva trojica su igrali na poslednjem meču, a Emil Akva je bio strelac jedinog gola u pobedi protiv Volsola. Pored njih u timu neće biti ni jednog od standardnijih igrača, štopera Harija Lenona koji će zbog povrede kolena duže biti van terena. Van terena, od ranije, su i vezni fudbaleri Kajl Tejlor i Luis Gar, kao i levi bek Nejtan Ralf. Tu nije kraj problemima. Pojačanja u vidu Simona Akinole i Sema Harta još uvek ne mogu biti registrovana, a Mark Moleslej je izjavio da nije siguran ni da li će pozajmljeni igrač Arsenala Džejms Olajinka nastupiti večeras, jer je rovit. On je u oktobru pozajmljen od Arsenala i od tada je standardan.

Drastično smo kratki sa igračima za utakmicu sa Forest Grinom, ali to se mnogo puta pokazivalo kao srećno za nas. Deluje da uvek odemo korak napred, pa dva nazad, u pokušaju da izvedemo najjači tim sa svim iskusnim igračima. Još uvek nismo uspeli u tome. Veliko iskušenje je pred nama. U ovakvim trenucima rodi se prilika za neke druge momke.

Photo: Screenshot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here