Saule, dobro došao u nemilosrdnu Englesku

0
750
Foto: Twitter/@ChelseaFC

Saul Nigez nije se proslavio na svom debiju u dresu Čelsija.

Tomas Tuhel mu je pružio šansu Špancu već od prvog minuta, ali se Saul nije najbolje snašao, pa ga je Nemac zamenio već na poluvremenu kada je uveo Žoržinja.

Engleski mediji su, kao i uvek, nemilosrdni, jer ističu kako ga je mladi Džejkob Remzi stavio u džep, da je Španac nedovoljno spreman za intenzitet Premijer lige.

I Tomas Tuhel je priznao da je požurio i da je prerano gurnuo Španca u vatru Premijer lige.

Nije bilo lako zameniti ga, ali je napravio neke velike greške, loše se pozicionirao i izgubio nekoliko lopti. Nije uspeo da se adaptira na visoki intenzitet i to je bilo očigledno. Moja je odgovornost, verovao sam da može odmah da uskoči i da zaigra u našem sistemu – rekao je Tuhel.

LIDS – LIVERPUL 2&3+ (2,45)

I stručni konsultalt TokSporta Met Holand složio se da Španac nije imao debi iz snova.

– Imao je težak dan, veoma loš debi. Trebalo mu je previše kontakata sa loptom, mislio je da ima mnogo više vremena, nije brinuo ko je oko njega. Lako je gubio lopte, dodavanja su mu bila takođe loša. Baš težak prvi radni dan. Remzi je pored njega delovao fantastično – rekao je Holand i nastavio:

To je bio deo terena gde je Tuhel osetio da mu je potrebna promena. Možda je zbog debija mogao da ga ostavi na terenu još 10, 15 minuta, ali s druge strane, ne sme da se rizikuje i trener nekada mora da donese rigorozne odluke – istakao je on.

Saul je na svom Instagramu takođe poručio da nije očekivao ovakav debi.

Debi kakav nisam očekivao. Veoma sam srećan zbog moje prve utakmice i pobede ekipe. Neverovatno je igrati pred punim stadionom Stamford Bridž – napisao je Saul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here