Šampion Evrope i elitni trener

0
2777
Foto: Twitter/@ChelseaFC

Čelsi je aktuelni šampion Evrope i trenutno možda najbolji engleski tim, što je jako teško pored Mančester Sitija i starog Liverpula. Večeras je Juventus primio četiri gola i treba se dobro pomučiti i prelistati istoriju kada su Italijani u trenucima kada im je “nula” dovoljna primili četiri gola.

I to ne bilo kakva. Čelsi je rasturio Juventus u svim segmentima igre. Nije Tuhel ni večeras ludovao za posedom, ali je zato njegov tim svaki put znao kako da napadne kroz bušotine Juventusa.

Strukturalno, vertikalno, sa svih strana, sa strašnim vingerima, krilnim napadačima i to bez Romelua Lukakua i Tima Vernera, pa i Kaija Haverca. Čelsi je dao tri gola Juventusu, četvrti je dao kada je Verner ušao i postigao gol za konačnih 4:0.

Juventus je imao jedan udarac u okvir i to onaj Mekkenijev. Možemo da pričamo i o tome da ni Juve nije kao pre, da ublažimo strašni Čelsi, ali u tome ovde nije suština. Preko puta Čelsija može da stoji bilo koji tim u Evropi u ovom trenutku. Oni će naći način, igraju pragmatično, organizovano, u oba smera.

ČELSI – MANČESTER JUNAJTED 1 (1,62)

Da li znate gde je isti ovaj Čelsi bio pre tačno godinu dana? U novembru 2020. Frenk Lampard je bio na tankom ledu, u decembru je dotučen, u januaru je dobio otkaz.

I ako je neko mislio da je Tomas Tuhel slučajno postao šampion Evrope sa istom tom ekipom, zbog “momentuma”, jer im se “otvorilo” ili “namestilo” sve na nogu, ova sezona dokazuje suprotno.

Verujte, Tuhela je ove sezone čekao teži posao nego prošle. Da opravda titulu šampiona Evrope i da bude kandidat za titulu u Premijer ligi. Za sada mu dobro ide.

Šta će biti kada se sada vrati Lukaku i pronađe formu? A Tuhel bude imao da se igra oko njega sa Pulišićem/Vernerom ili Zijehom/Hadson-Odoijem… Havercom?!

LIVERPUL – SAUTEMPTON 1&D3+ (1,99)

Čelsi ima sve, Čelsi ima odgovor za svakog protivnika. To je još jedan pokazatelj da je elitni trener ključ uspeha. Zato je Čelsi tu gde je sada za manje od godinu dana. Sa epitetom jednog od najboljih timova Evrope i zasluženo aktuelni šampion Lige šampiona.

Ovaj Čelsi nam je doneo najzanimljiviju sezonu u Premijer ligi. Jer, do sada smo imali uglavnom dva kluba Siti i još jedan. Sada imamo Siti i strašna dva “nemačka” tima.

Neka ih se čuva Evrope. I jednih i drugih. Liverpul je već tamo, Čelsi je od večeras.

Elitni treneri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here