Rols Rojs među defanzivcima

0
891
Foto: Twitter/@LFC

Nije sporno da je Virdžil Van Dajk imao ogroman uticaj na ekipu Liverpula od kako je stigao u klub. Verovatno će se svi navijači ovog klub složiti da je svaka funta od 75 miliona plaćenih za njega opravdana. Ipak, ima onih koji bi išli preko nekih granica kako bi pohvalili holandskog defanzivca.

Jedan od njih je veliki navijač Evertona i bivši bokser Toni Belju, koji govori kako je Van Dajk Rols Rojs među defanzivcima i kako je bolji nego što je Rio Ferdinand ikada bio.

TOTENHEM – ČELSI X2&1-3 (1.77)

Nisam video takvog defanzivca još od Rija Ferdinanda. Njegove fizikalije su jedini razlog zašto ga stavljam ispred Ferdinanda. Nemojte da me shvatite pogrešno, još uvek mu je potrebno da ovo što radi, radi dugi niz godina. Potrebno mu je i još trofeja kako bi zasigurno bio bolji. Ipak, u svom životu nisam video boljeg defanzivca koji ima takvu kontrolu lopte. Kada pričamo samo o odbrani, rekao bih da su Maldini i Baresi najbolji ikada, ali oni nikada ne bi mogli da rade isto sto i Virdžil. On je bukvalno Rols Rojs kada su u pitanju štoperi – rekao je Belju.

Možda se i može reći da je tako. Nakon što je skoro čitavu prošlu sezonu propustio zbog povrede, Van Dajk je ušao spreman u ovu. Njegov povratak se odmah osetio u ekipi koja je to prenela na teren. Liverpul je tako sada prvi na tabeli sa 13 bodova iz pet utakmica.

Ipak, da li bih mogao da se složim da je bolji od pomenutih igrača kada je u pitanju kontrola lopte i kreiranje napada? Da, mogao bih. Da li bih mogao da se složim da je Rols Rojs? Ne, nikako. Kakvo je vaše mišljenje? Da li je Holanđanin već sada najbolji ikada?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here