Robertson 2026

0
1004
Foto: liverpoolfc.com

Liverpul je završio još jedan ogroman posao, danas je sa klubom novi ugovor potpisao Endi Robertson.

Škot je potpisao ugovor do 2026. godine, čime je nastavljen trend obnova ugovora sa najvažnijim igračima Jirgena Klopa. Pre Robertsona, nove ugovore potpisali su Alison, Fabinjo, Virdžil van Dajk, a očekuje se da uskoro to učine i Džordan Henderson i Mohamed Salah, pošto su pregovori u završnoj fazi.

Robertson je u Liverpul stigao iz Hala i to nakon što je ispao sa pomenutom ekipom iz Premijer lige. Klop ga je nanjušio i tog leta 2017. Liverpul ga je platio samo 10 miliona evra, a do sada je odigrao 177 utakmica i osvojio Premijer ligu, Ligu šampiona, Superkup Evrope i SP za klubove.

LIVERPUL – ČELSI 1 (2,60)

Od dolaska, Robertson je ubrzo postao jedan od najubitačnijih levih bekova na svetu, u tandemu sa TAA, oni su postali zaštitni znak Liverpula.

Robertson i TAA zajedno imaju 63 asistencije od početka sezone 2018/19, a zanimljivo je to da je od Liverpulovih bekova u ovom segmentu bolji samo Kevin De Brujne.

Belgijanac je od leta 2018. upisao 34 asistencije, TAA 33, a Robertson 30.

Liverpul je danas završio još jedan ogroman posao i Jirgen Klop je sigurno ponosan što svi najbolji igrači žele još dugi niz godina da budu deo njegove hard rok mašinerije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here