Revolucija u Krouliju – Dresovi uz NFT i jeftinije sezonske karte

0
575
Foto: www.crawleytownfc.com

Fudbalski klub Krouli Taun će postati prva ekipa koja će prodavati svoje dresove samo navijačima koji ulože u NFT.

U aprilu, ovaj četvrtoligaš je dobio nove vlasnike u vidu kompanije “WAGMI United”. U pitanju je američka kompanija koja se bavi investiranje u kriptovalute. Od kako su postali vlasnici najavili su da će se potruditi da pokažu neki novi i moderniji način vođenja kluba. Deluje da su na dobrom putu.

Vlasnici, Preston Džonson i Ibn Smit, su već odredili na cene sezonskih karata budu i do 34 posto jefitnije u narednoj sezoni u odnosu na ovu iza nas. Na taj način bi želeli da privuku što više ljudi na stadion jer je Krouli imao četvrtu najgoru posetu u Ligi 2 u prošloj sezoni.

Osim toga, klub će prodavati dresove na specifičan način. Kroulijeva treća garnitura će biti dostupna samo navijačima koji budu uložili u NFT koji poseduje klub. Očekuje se da prodaja počne sredinom jula.

Prošle sezone, klub je prodavao dve garniture dresova u klupskoj prodavnici. To će biti slučaj i ove sezone s tim da ćemo dodati i treću garnituru koja će biti dostupna samo preko kupovine NFT-a. Biće to eksluzivan dres koji ćete dobijati ako posedujete NFT i imaćemo dve opcije. Za lokalce koji naručuju iz Velike Britanije i za naše prijatelje iz Sjedinjenih Američkih Država. Verujemo da će ovo biti jako profitabilno za klub. Nudimo nešto stvarno unikatno – izjavio je Džonson.

Vlasnik Kroulija veruje kako će klupski NFT koji navijači budu kupovali biti vrsta sezonske karte za sve navijače “preko bare”. Takođe, svi koji budu ulagali imaće priliku da učestvuju u samom vođenju kluba.

Krouli je u sezoni za nama završio na 12. mestu i novi trener je već doveden. Umesto Džona Jemsa, stigao je Kevin Betsi iz Arsenalove akademije. Uprava je dovela i prvo pojačanje te će napad Betsijevog tima predvoditi najbolji strelac Lige 2 iz prošle sezone, Dominik Telford. On je postigao 25 golova igrajući za Njuport.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here