Revolucija u Engleskoj! Timovi dobili dozvolu za stajanje navijača na tribini

0
1029
foto: twitter/@premierleague

Već duže vreme, precizinije od 1994. godine, stajanje na stadionima u Egnleskoj je bilo zabranjeno. To je bilo propisano zakonom, od strane vlade.

Ipak, sprema se revolucija u engleskom fudbalu. Pet klubova dobilo je dozovolu da počne sa eksperimentom „stajanje na tribini“. Čelsi, Totenhem, Kardif Siti i oba kluba iz Mančestera su dobili dozvolu da isprobaju stajanje na tribinama u narednoj kalendarskoj godini, uz određene mere.

ENGLESKA – ALBANIJA 1&D3+ (2.00)

Naime, tribine moraju biti tako instalirane i podešene da navijači koji stoje ne ugrožavaju sebe ali ni druge navijače. Sekcije koje će biti rezervisane za ovo takođe moraju da imaju i opciju da se pretvore u sektore za sedenje kada je za to potrebno. Jedan od najskorijih primera za ovako nešto je Seltik, koji je na svom stadionu napravio ovakve sektore.

Imali smo primer gde je jednom navijaču Vest Broma zabranjen ulaz na Hotorns upravo jer je stajao na tribini. Više o tome pročitajte OVDE.

Ministar sporta, Najdžel Hadson je oduševljen što je ovaj plan sproveden u delo.

Sa zadovoljstvom smo odobrili ovim klubovima da naprave sigurne tribine za stajanje (safe standing areas) za drugi deo sezone. Navijači zaslužuju da imaju više načina da uživaju u meču. Pratiću ovaj plan sa velikim interesovanjem – rekao je Hadson.

Možete videti i kako bi to trebalo da izgleda po uzoru na Seltik Park bez navijača a i sa njima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here