Rastanak Kantea i Čelsija? – Postoje tri dobra razloga za to

0
10141
foto; twitter/@ChelseaFC

Od kako je došao na Stamford Bridž, Ngolo Kante je bio jedan od najbolji igrača Čelsija. Na svoj konto ima titulu Premijer lige, Ligu Šampiona i FA kup.

Francuz je imao sjajnu prethodnu sezonu gde je, upravo kada je bilo najpotrebnije, igrao najbolje. Menadžer Tomas Tuhel je imao samo reči hvale za omalenog veznog igrača od kako je počeo da sarađuje sa njim.

ČELSI – SAUTEMPTON 1&D2+ (1.73)

On je top igrač, ako imate Ngola, imate ono što svaki klub traži. Ne pravi faul kada uzima loptu, odličan je na svakom treningu, prava radilica na terenu. On je specifičan igrač. Ngolo je Ngolo, on je fantastiča – glasile su reči nemačkog trenera.

Nakon toga, stvarno bi čovek mogao da se zapita, da li uopšte postoji normalan razlog zašto bi Čelsi prodao takav biser.

Pa postoji. Kanteu ističe ugovor 2023. godine i ako žele da dobiju neki novac za jednog od najboljih igrača na svetu na ovoj poziciji, morali bi da ga prodaju narednog leta. Drugi razlog je to da Čelsi ima odličnu zamenu za Francuza i ta zamena je već pod ugovorom na Stamford Bridžu.

Foto: www.chelseafc.com

U pitanju je mladi Bili Gilmor. Reprezentativac Škotske se trenutno nalazi na pozajmici u Noriču i često je hvaljen od strane Roja Kina. Škot je pokazao da može da igra na velikoj sceni. Imao je odličnu partiju protiv Engleske na Evropskom prvenstvu, u prethodnoj sezoni je dobijao povremeno šansu dok će u ovoj sa Noričom steći još veće iskustvo igranja u Premijer ligi te će bez problema moći da „uskoči“ na Kanteovo mesto.

Da, znam da je malo preterano očekivati da tinedjžer nadomesti odlazak jednog od najboljih veznjaka na svetu. Baš zato i sleduje još jedan razlog zašto bi Ngolo mogao da ode na leto. Njegovim transferom, Čelsi bi oslobodio nešto novca kada su plate u pitanju a takođe bi mogao i da zaradi. Sve to bi bilo pravljenje mesta za Tuhelovu glavnu metu letnje pijace. Deklana Rajsa. Nije tajna da bi Rajs želeo da napusti Vest Hem a tako nije tajna ni da ga „plavci“ žele. Ipak, ništa nije završeno ovog leta, već narednog bi moglo.

Ovo su sve nagađanja. Do kraja sezone je ostalo još dosta i nema sumnje da će Kante igrati ogromnu ulogu u ovoj sezoni za Čelsi. Da li će to tako biti i sledeće sezone, ne bih znao. Šta vi mislite o ovoj teoriji?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here