Rapsodija u crvenom

0
4033
Foto: Twitter/@Arsenal

Ovo je Arsenal koji se čekao predugo. Možda i najbolja partija pod palicom Mikela Artete. Do 80. minuta.

Španac je danas razbio Nuna Espiritu Santa u svim segmentima igre i to od prvog minuta. Arsenal je znao šta hoće i imao je konačno takve igrače na pravim pozicijama. Saka i Smit Rou su bili načelno na krilnim pozicijama, ali je prvi igrao krilo, dok je drugi ulazio u međuprostor i pomagao iz drugog plana i kroz sredinu. Tu je pucalo sve kod Totenhema i upravo su Saka i Smit Rou sahranili Totenhem u prvom poluvremenu.

Kod prvog gola Saka je vratio pravu povratnu, Smit Rou je napao iz pomenutog prostora, kroz sredinu i lako pogodio. Kod drugog gola videli smo akciju Arsenala kakvu nismo videli dugo. Krenulo je sa polovine domaćih, iz tri poteza Arsenal je već bio na polovini, Obamejang je uputio strašan pas, pronašao pravi smer, a Smit Rou je vratio povratnu i izbacio čitavu odbranu Totenhema koja je očekivala paralelnu loptu.

Treći pogodak Sake pao je u trenutku kada je Totenhem već bio u nokdaunu i kada su gostujući navijači počeli da napuštaju tribine.

PSŽ – MANČESTER SITI GG&3+ (1,80)

Pravo je čudo da Arsenal nije postigao još koji pogodak u prvom poluvremenu, jer nije da nije bilo šansi. Parti je neuobičajeno raspalio sa distance ostevši da je ovo jedan od nekoliko mečeva kada čak i on sme da šutne. Ljoris je bio možda jedini dostojan dresa koji je nosio u prvom poluvremenu u kom je Totenhem imao samo jednu pravu šansu preko Kejna, koji je glavom gađao pored gola, a Son je jednom pokušao da šutne iz polumrtvog ugla i to je bilo sve.

Santo je na poluvremenu odlučio da uvede Emersona i Skipa umesto Tangange i Alija, ali to nije donelo boljitak u igri Totenhema. Istina, Kejn je u 63. minutu imao šansu utakmice i da je kojim slučajem pogodio, možda bismo dobili uzbudljiviju završnicu. Što nije uspeo Kejn, jeste Son, ali 15 minuta kasnije i to kada se Saka opustio, pa i odbrana Arsenala koja je olako dozvolila Regilonu da prođe i Sonu da ostane sam u opasnoj zoni.

Arsenal je uspeo da sačuva vođstvo, pokazao je povlačenjem ručne da ume da igra i na rezultat, dok je Totenhem trenutno grupa loših pojedinaca sa najboljim igračem koji je u najgoroj formi u karijeri. Nuno je vezao treći poraz u Premijer ligi i pitanje je da li ima ideju kako da ne prođe kao Murinjo i dobije titulu “Murinjo za siromašne”.

Za razliku od Santa kod kog znamo da ne može mnogo da napreduje i da bude mnogo bolji trener, danas smo se ipak uverili da ako možda ne verujemo u Arsenal, treba da verujemo da će Arteta postati veliki trener. Špancu će biti potrebno mnogo vremena da to pokaže, ali usudićemo se da kažemo da je njegov trenerski potencijal daleko veći od recimo Ole Gunara Solskjera i Frenka Lamparda, ako je to uopšte ikada bilo za poređenje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here