Prošle sezone Šefild, sada Norič – Pada li negativan rekord Derbi Kauntija?

0
739
Foto: www.canaries.co.uk

Baš loše izdanje Norič Sitija gledamo ove sezone. Šta više, čak i lošije u odnosu na pre dve sezone kada su ispali kao ubedljivo poslednja ekipa. Sve to povlači pitanje koje se postavljaju prošle godine za Šefild Junajted. Hoće li Norič oboriti negativan rekod koji drži Derbi Kaunti sa samo 11 osvojenih bodova u sezoni 2007/08?

Stoga proći čemo kroz kratku statistiku tadašnjeg Derbija i ovog Noriča nakon prvih devet utakmica.

ČELSI – SAUTEMPTON 1&D2+ (1.83)

Kada su u pitanju postignuti golovi, tim “ovnova” koji je predvodio tada Bili Dejvis je u uvodnih devet utakmica postigao svega četiri gola. Ipak, to je sasvim dovoljno da bi bilo više od “kanarinaca”. Farkeova ekipa ima samo dva postignuta gola od kojih je jedan penal.

Ništa bolje na Kerou Roudu ne stoje ni kada su primljeni golovi u pitanju. 23 gola u mreži Noriča i 21 gol u mreži Derbi Kauntija. Interesantno, nakon devet kola, Derbi je već imao jednu pobedu i pet bodova a sezonu su završili sa 11. Norič trenutno nema nijednu pobedu i ima samo dva boda.

Da stvari budu još zanimljivije i da bi ste uvideli koliko je trenutno Norič loš evo još jednog podatka. Poslednji igrač koji je postigao gol za Norič (da je i dalje deo ekipe) u Premijer ligi ,a da se ne zove Temu Puki, je Tod Kantvel 01.01.2020. godine protiv Kristal Palas! Preciznije, Kantvel je bio poslednji strelac u 21. kolu u pretprošloje sezoni Premijer lige.

Šta mislite sada? Hoćemo li prisustvovati oboranju negativnog rekorda od strane “kanarinaca”?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here