Prošle godine borba za vrh, a sada samo čudo može da ih spasi! Koga okriviti za ovako loša izdanja ekipe?

0
1218
Foto: www.barnsleyfc.co.uk

Fudbalski klub Barnsli se trenutno nalazi na pretposlednjoj poziciji tabele Čempionšipa, a ispod njih je samo Derbi Kaunti. Na 13 odigranih utakmica, zabeležili su samo jedan trijumf, uz pet nerešenih ishoda i čak sedam poraza.

Najneefikasniji su napad drugog ranga takmičenja, uz napomenu da su trenutno u nizu od pet uzastopnih utakmica na kojima su ostali bez bodova. Šta se dogodilo sa ekipom koja je prošle sezone igrala plejof za plasman u PL?

Igrački kadar je u velikoj meri ostao isti, ali odgovor na ovo pitanje može da bude samo jedan – Valerijen Ismael. Čini se da smo tek sada uspeli da shvatimo koliko je zapravo francuski stručnjak uspeo da unapredi igru Barnslija i da konstantno izvlači maksimum iz igrača koji su, sagledano iz realnog ugla, poprilično limitirani. Drugačiji koncept, mnogo veća agresivnost, brzo donošenje odluka i kvalitetna tranzicija su sve osobine koje je Valerijenov Barnsli posedovao, a koje su magično nestale dolaskom Markusa Šopa.

Foto: www.barnsleyfc.co.uk

Austrijanac nikako ne uspeva da realizuje svoje ideje, ali i ruku na srce, još uvek ne postoje ni obrisi načina na koji bi Barnsli mogao da igra. Sve su bliži tome da se presele u niži rang, ali ćemo ipak ostaviti Markusu još malo vremena da probudi ekipu i zaigra makar pristojan fudbal. Da li će to biti moguće sa ovakvim igračkim kadrom, ostaje nam da vidimo.

PARTIZAN – GENT 1 (2.35)

Vredi napomenuti da je Barnsli kroz istoriju izbacio (ili uticao na razvoj) nekoliko vrhunskih fudbalera, poput Džona Stounsa i Harija Megvajera, a prošle sezone su imali istorijsku priliku da zakorače u najviši rang, doduše, gadno bi se proveli tamo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here