Prošao je omladinsku školu Junajteda i nije mogao da se izbori za mesto, a sada predvodi svoj novi tim ka višem rangu!

0
745
Foto: Twitter/@LaticsOfficial

Fudbalski klub Vigan trenutno nosi epitet najbolje odbrane trećeg ranga takmičenja, s obzirom na to da su na 13 odigranih utakmica, loptu vadili iz mreže još uvek samo jednocifren broj puta – 9.

Samo su Bornmut (Čempionšip) i Tranmer (Liga 2) primili manje golova od Vigana u dosadašnjem delu sezone, ako uzmemo sve engleske ekipe izuzev onih iz PL u obzir. Jedan od najzaslužnijih za to svakako je čuvar mreže ekipe sa “DW” stadiona – Ben Amos. Ovaj tridesetjednogodišnjak je nekada bio član omladinske škole Mančester Junajteda, u kojoj je proveo punih sedam godina. Zabeležio je samo jedan nastup za seniorski tim “Crvenih đavola”, da bi do Vigana promenio na desetine klubova, pretežno na Ostrvu. Ben je u klub stigao na početku ove sezone iz Čarltona, a sada je prvi po broju tzv. “clean sheet-ova” u Ligi 1 – na čak sedam susreta Amos nije bio savladan.

BARNLI – TOTENHEM 1 (2.90)

Njegov Vigan je trenutno na trećoj poziciji i sasvim izvesno će se boriti za plasman u Čempionšip do samog kraja. Ukoliko Ben Amos i defanzivna linija nastave sa ovakvom formom, deluje da je taj cilj sasvim realan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here