Prokletstvo se nastavlja, Čelsi raskida ugovor sa Obamejangom!

0
1925
Foto: Twtitter/@Chelsea

Pjer-Emerik Obamejang nije uspeo da opravda očekivanja, naprotiv, nastavio je da igra kao u poslednjim mesecima u Arsenalu.

Gabonac je stigao poslednjeg dana prelaznog roka, ali od avgusta nije pokazao ni bledu senku partija iz Barselone.

On je ove sezone postigao tri gola na 19 mečeva, na terenu je proveo samo 856 minuta, a kod Grejema Potera potpuno je pao u drugi plan.

Kobnu grešku kojom je dodatno pogoršao svoj status napravio je na poslednjem “El klasiku”. On je otputovao u Barselonu, a snimljen je u svlačionici kako slavi sa bivšim saigračima uz povike “vrati nam se Auba”.

Tokom ove reprezentativne pauze mediji pišu da je Čelsi zbog svega spreman da raskine ugovor sa Obamejangom, što Gabonac čeka raširenih ruku. On je poručio Barseloni da je spreman da dođe za najnižu moguću platu i da bude alternativa Robertu Levandovskom.

To je bio Ćavijev plan i letos, ali je Barsa morala da zaradi i zato ga je prodala Čelsiju za 12 miliona evra.

No, što se tiče Obamejanga, on je samo nastavio prokletstvo Čelsijeve “devetke”. Već znate da je ovaj broj u Čelsiju doslovno proklet, a sve je započeo Mateja Kežman.

Srbin je stigao u Čelsi leta 2004. godine po želji Žozea Murinja i otišao je posle jedne sezone i sedam postignutih golova.

Od tada, devetku Čelsija nosili su – Ernan Krespo (13 golova), Kalid Bularuz (!), Stiv Sidvel, Frako Di Santo (0 golova), Fernando Tores (45 golova), Radamel Falkao (1 gol), Alvaro Morata 24 gola), Gonzalo Iguain (5 golova), Tami Ejbraham (30 golova), Romelu Lukaku (8 golova).

Obamejang definitivno napušta Čelsi, a prokletstvo čeka novu žrtvu, ko će to biti?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here