Prokletstvo nagrade ili čista slučajnost?

0
756
foto: efl.com

Priznanje za menadžera meseca uglavnom simbol prestiža i uspeha nekog trenera u prethodnom periodu. U ovoj sezoni za sada imamo neverovatnu stvar a to je da ova nagrada za sada donosi neku vrstu privremenog prokletstva trenerima i timovima?!

Do sada su nagrade uzimali u avgustu: Nuno Esprito Santo (Totenhem), Marko Silva (Fulam), Li Džonson (Sanderlend), Rob Edvards (Forest Grin) i u septembru: Mikel Arteta (Arsenal), Skot Parker (Bornmut), Liam Mening (MK Dons) i Derel Klark (Port Vejl).

AUSTRIA – IZRAEL GG (1.73)

Kako sada to prokletstvo utiče zapravo? Pa, nakon što je Nuno Espirito Santo dobio nagradu za menadžera meseca, njegov Totenhem je vezao tri uzastopna ligaška poraza. Od Čelsija i Kristal Palasa rezultatom 3-0 dok su protiv Arsenala izgubili 3-1.

Iako možda nisu bili porazi, nakon što je Arteti uručeno isto priznanje, Arsenal je vezao dva remija sa Brajtonom i Palasom.

Marko Silva je samo nekoliko dana nakon nagrade izgubio od Blekpula na gostovanju. Što je ujedno bio i prvi poraz Fulama u sezoni. Slično se desilo i MK Donsima. U trenutku kada je Liam Mening dobio priznanje za menadžera meseca u septembru, njegova ekipa je bila bodovono izjednačena sa Vigan Atletikom i samo tri boda iza vodećeg Sanderlenda. Ipak, nakon toga usledila su dva poraza od Donkastera i Šruzberija.

Derel Klark je samo dan nakon dobijanja nagrade izveo ekipu protiv Saton Junajteda. Neverovatna utakmica puna golova i preokreta završena je rezultatom 4-3 u korist Satona, što je još jednom potvrdilo neku vrstu prokletstva.

Jedini koji su uspeli da izbegnu prokletstvo nagrade za menadžera meseca su Rob Edvards, Li Džonson koji su startovali mesec nakon toga pobedom i remijem i Skor Parker koji je upisao dve pobede sa Bornmutom. Vrlo brzo ćemo znati dobitnike nagrada za oktobar te ćemo videti da li će još nekoga zahvatiti ovo prokletstvo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here