Premijerligaši iz Argentine pod istragom – Očekuje ih karantin do kraja meseca?!

0
493
foto: twitter/@Argentina

Ogroman haos nastao je sa igračima, odlascima u reprezentaciju i karantinom. Već smo videli kako neke reprezentacije nisu ni puštale svoje igrače, neke su davale preporuke da fudbaleri ne bi trebalo da idu a ovi naravno nisu poslušali dok je bilo i pozitivnih primera gde nije bilo problema oko odlaska na reprezentativnu pauzu. Sve to spakovano je u duel između Brazila i Argentine koji će se odigrati večeras.

Naime, kako prenose mediji, četiri igrače Argentine nalaze se pod istragom jer na njihovim zvaničnim dokumentima ne piše da su u prethodnih 14 dana bili u Engleskoj. Igrači su izjavili kako su samo bili u Argentini i Venecueli (zbog utakmice kvalifikacija). Pitate se verovatno zašto je to problem? Pa zato što svako ko dođe iz Engleske u Brazil ima obavezan karantin od 14 dana. Četiri igrača su svesno probala to da izbegnu iako su ili igrali ili bili na klupi u Premijer ligi pre samo sedam dana.

BRAZIL – ARGENTINA p/k X (1.66)

U pitanju su igrači Totenhema, Đovani Lo Selso i Kristijan Romero kao i dva igrača Aston Vile, Emiliano Buendia i Emiliano Martinez.

U brazilskom zakonu stoji kako bi ovi igrači morali 14 dana u karantin. Što bi značilo da bi se u Sao Paolu zadržali do 18. septembra (jer su stigli 3.9.). Ono što je još veći problem je što bi ih onda i nakon povratka u Englesku čekao desetodnevni karantin jer su bili u državi koja je na takozvanoj crvenoj listi Ujedinjenog Kraljevstva.

foto: twitter/@Argentina

Totenhem je svom dvojicu savetovao da ne ide na okupljanje ali fudbaleri to nisu poslušali. Sa druge strane Aston Vila je pustila svoja dva igrača pod uslovom da ne igraju utakmicu protiv Bolivija koja je za nekoliko dana, kako bi se ranije vratili u Birmingem.

Ipak, pojedini izvori navode kako je malo verovatno da će igrači ići u karantin. Sve bi trebalo da se završi tako što će ova četiri fudbalera platiti kaznu i napustiti državu.

Međutim kraj problemima nije tu. Samo što ovog puta Argentinici nisu ti koji su u problemu. Sve ovo naišlo je na veliki gnev fudbalskog saveza Brazila čija je reprezentacija znatno oslabljena jer pojedini klubovi nisu dozvolili svojim igračima da se odazovu pozivu. Stoga će oslabljeni Brazil morati da igra protiv Argentine koja je u punom sastavu.Fudbalski savez ove države je već poslao žalbu i zahtevao da FIFA kazni klubove iz Premijer lige koji nisu pustili svoje igrače.

Takođe postoje sumnje i da je fudbalska savez Brazila vršio pritisak na svoje vlasti da zadrže navedena četiri igrača dovoljno dugo kako oni ne bi mogli da učestvuju u večerašnjoj utakmici. Ipak, to za sada nije potvrđeno. Još uvek nije poznato hoće li Argentina moći da računa na pomenute fudbalere večeras.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here