Premijerligaši bi uskoro mogli da budu sankcionisani od strane FIFE

0
782
Foto: www.premierleague.com

Zvaničnici Premijer lige su prošle nedelje izjavili kako igračima koji nastupaju za države na “crvenoj listi” neće biti dozvoljeno da napuštaju Ostrvo i igraju za svoju reprezentaciju u predstojećim kvalifikacijama.

KOSTARIKA – MEKSIKO 2 (1.78)

Na tu odluku su oštro protestvovali Čile, Meksiko i Paragvaj – države u koje je trenutno zabranjeno putovati iz Engleske, odnosno vraćati se iz istih na Ostrvo. Ove tri države su poslale molbu FIFI u nadi da će ubrzo stići sankcije/kazne na adresu klubova koji ne žele da puste svoje igrače. U zahtevu stoji namera da se engleskim klubovima zabrani da odlučuju o sudbini svojih igrača, makar kada su u pitanju reprezentativne obaveze, te da se ta odluka rešava isključivo između fudbalskog saveza i igrača.

Premijer ligu je podržala i španska liga, odgovorivši da će se isto to dogoditi i sa njihovim klubovima, a kao razlog navodi se izbegavanje desetodnevnog karantina koji bi igrači morali po povratku u Englesku da ispoštuju.

FIFA ima jasnu politiku i zakone koji propisuju da igrači moraju biti pušteni da igraju za svoje matične države, a ukoliko to nije slučaj, neće im biti dozvoljeno da treniraju sa klubom, niti igraju pripremne utakmice u periodu dok traje reprezentativna pauza, plus dodatnih pet dana po završetku iste. Kontakirani su Blekburn, Njukasl, Votford i Vulvsi kako bi bili informisani oko pravilnika.

Čile je uputio poziv Blekburnovom igraču – Benu Beretonu i Votfordovom fudbaleru Fransisku Sieralti za predstojeće utakmice, dok su Migel Almiron iz Njukasla i Raul Himenez iz Vulvsa pozvani za Paragvaj, odnosno Meksiko.

Konačan epilog očekuje se kroz dan ili dva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here