Postignut dogovor – Ovo je kazna za Derbi Kaunti

0
1245
Foto: Twitter/@dcfcofficial

Derbi Kaunti i EFL su konačno postigli dogovor oko kazne koja sledi ekipi sa Prajd Parka. Oduzimanje devet poena ove sezone i oduzimanje tri poena naredne sezone. Ovo je samo prvi deo dogovora, jer se i dalje pregovara šta će biti na finansijskom planu.

U januaru 2020. godine, Derbi je optužen za neregularnosti prilikom prodaje Prajd Parka svom vlasniku, Melu Morisu. Klub se prvo odbranio svih otpužbi ali je nakon žalbe EFL-a dobio kaznu od 100 hiljada funti. Zatim je i otvorena istraga zbog lošeg vođenja finansija. Runijeva ekipa je takođe i pod transfer embargom što je dodatno otežalo pojačavanje ekipe tokom letnjeg prelaznog roka.

DERBI KAUNTI – STOUK ki 2 (2.40)

Sve ovo znači da bi Derbi ovim oduzimanjem bodova pao na poslednje mesto na tabele sa minus dva boda, uzimajući u obzir da su do sada osvojili sedam.

Ekipa Vejna Runija bi tako upala u još veće probleme. Podestimo se da je u prošloj sezoni, Derbi Kaunti izbegao ispadanje u poslednjem kolu, a uzimajući formu u novoj sezoni teško je očekivati da bi mogli da ponove to. Teški dani slede na Prajd Parku…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here