Pitanje od milion dolara – TAA ili Ris Džejms?

0
2632
trent aleksandar arnold
Foto: Twitter/@LFC

Jedno od najtežih pitanja i najtežih odluka pred selektorom Engleske Geretom Sautgejtom – ko će biti prvi desni bek Trent Aleksander-Arnold ili Ris Džejms?

Ovo je jedna od brojnih tema kojom se bave engleski mediji, jer obojica igraju svoje najbolje sezone u karijeri. TAA je već “stara garda”, odavno je u samom vrhu, iako je prošle sezone bio ispod proseka, sada je opet onaj stari.

S druge strane, Ris Džejms je eksplodirao u punom sjaju tek ove sezone i deluje da je zacementiran na desnom boku kod Tomasa Tuhela u formaciji 3-5-2.

Statistika TAA ove sezone kaže sledeće – na 12 utakmica, odnosno 1.049 minuta, postigao je jedan gol i dodao sedam asistencija.

SRBIJA – KATAR D3+ (3.05)

Ris Džejms je takođe odigrao 12 mečeva u svim takmičenjima, ali ima daleko manje minuta – 753 i ima impresivan učinak od četiri gola i četiri asistencije.

Ne treba zaboraviti da TAA igra u formaciji 4-3-3, poziciono ima više posla u odbrani, nego Ris Džejms koji igra kao “vinger” u 3-5-2.

Pred Sautgejtom je sada važna odluka pred odlučujuća dva meča u kvalifikacijama za SP protiv Albanije i San Marina u kojima je Englezima potrebno četiri boda da overe direktan plasman.

Da ste na mestu Gereta Sautgejta ko bi bio prvi desni bek?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here