Pep ostaje u Sitiju duže nego u Barsi i Bajernu zajedno, hoće li ostvariti san?

0
197
Foto: Twitter/@ManCity

Pep Gvardiola je potpisao novi ugovor sa Mančester sitijem, do 2025. godine!

Ovu vest mediji najavljuju danima, a danas je stigla i zvanična potvrda.

– Velika mi je čast što ću ostati u Mančester sitiju do 2025. godine. Ne mogu dovoljno puta da kažem “hvala” svima u klubu na ukazanom poverenju. Presrećan sam ovde i odlično se osećam. Imam sve što mi je potrebno da svoj posao obavljam najbolje što umem. Znam da je ovaj period kluba neverovatan i da može da odredi i čitavu narednu deceniju. To što se desilo u proteklih 10, može da se ponovi i u narednih 10 godina, jer je klub izuzetno stabilan – rekao je Gvardiola.

Ove reči potvrđuje još jedna zanimljiva činjenica da će Pep u Sitiju, ukoliko ostane do kraja ugovora, provesti gotovo čitavu deceniju na “Etihadu”. Poređenja radi, Katalonac je u svojoj matičnoj Barsi proveo samo četiri sezone, od 2008. do 2012. godine osvojio je 14 trofeja i poslednje i jedine dve Lige šampiona, a potom je sa Bajernom od 2013. do 2016. pokorio i Nemačku, ali ne i Evropu, jer mu trofej u Evropi i dalje nedostaje.

Sada se postavlja pitanje – da li je uopšte moguće da Pep završi svoju dugačku etapu sve do 2025. a da ne osvoji Ligu šampiona?

U osmini finala sada mu je rival RB Lajpcig, protiv kog veliki favorit. Pep je do sada stigao jednom do finala, koje je izgubio od Čelsija, dok mu je Real ukrao novo u prošloj sezoni u poslednjim trenucima.

Navijačima Sitija, ali kao i Pepu, LŠ ostaje veliki san, sada će imati još više vremena da ga ostvare.

Ako nas pitate, biće ravno čudu da Siti ne uspe da pokori Evropu ako ne već i ove sezone…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here