Pep najavio odlazak i šta planira nakon epizode u Mančesteru

0
620
foto: twitter/@ManCity

Pep Gvardiola je izjavio kako nakon isteka ugovora sa Mančester Sitijem planira da napusti Englesku. Kako navode španski mediji, on planira prvo odmor i učenje.

MANČESTER SITI – ARSENAL 1-1&2+ (1.89)

Morao bih na pauzu prvo sigurno. Nakon sedam godina u Mančesteru moram da stanem. Da učim i posmatram druge trenere i možda krenem nekim drugim putem – rekao je Pep.

Na pitanje da li taj drugi odlazak drugim putem podrazumeva preuzimanje neke nacionale selekcije, Španac je odgovorio da sigurno razmišlja i o tome.

Da naravno, nacionalni tim je sledeći korak. Ako postoji mogućnost za to. Želim da treniram za Evropsko prvenstvo ili Kopa Ameriku i Svetsko prvenstvo – izjavio je trener Mančester Sitija.

Gvardiola je svoju karijeu započeo u Barseloni B gde je nakom samo jedne sezone nagrađen preuzimanjem prvog tima. To se ispostavilo kao sjajan korak kluba jer je Španac već u prvoj sezoni osvojio tripletu. U istoj godini, sa Barselonom je kompletirao sve trofeje koji klub može da osvoji te je tako držao šest trofeja 2009. godine.

Posle kratke pauze, preuzeo je Bajern iz Minhena gde je osvojio tri Bundeslige i dva kupa Nemačke. Zatim ga put vodi u Mančester gde je i dan danas. Sa “građanima” je osvojio tri Premijer lige, jedan FA kup, četiri Liga kupa i dva Komjuniti šilda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here