Pep hvali Klopa: Učinio me je boljim trenerom

0
852
Foto: Twitter/@mancity

U nedelju nas očekuje pravi spektakl od utakmice. Poslednjih godina možemo da uživamo u sjajnim utakmicama između Liverpula i Mančester Sitija, pogotovo od kada na klupama ova dva kluba sede, verovatno i najbolji treneri lige, Jirgen Klop i Pep Gvardiola.

LIVERPUL – MANČESTER SITI 1X&2+ (1.80)

Upravo Španac je govorio pred ovaj duel kako mu je Klop inspiracija i da ga je Nemac uticao na to da postane bolji trener.

Od kako sam došao ovde, sem možda prve sezone, Liverpul je uvek bio tu. Ekipa Jirgena Klopa mi je pomogla da budem bolji menadžer. On mi je pomogao da dosegnem viši nivo. To je i razlog zašto sam još uvek u ovom poslu. Poslednje četiri godine, sve vreme smo tu. Mislim da je to najveći kompliment za obe ekipe. Ipak, u Premijer ligi nemate samo dve ekipe koje su konkurenti za trofej, tu ih je nekoliko – rekao je Pep.

Prošle sezone u mečevima ove dve ekipe videli smo remi na Etihadu i ubedljivu pobedu Sitija na Enfildu rezultatom 4-1. Ovim rezultatima poravnat je međusobni skor ova dva trenera, i jedan i drugi sada imaju po devet pobeda.

Ovo je veoma specijalna utakmica za nas svake godine. Morate da odigrate najbolju moguću utakmicu i tek onda imate šansu da pobedite. Moramo da igramo sjajan fudbal kako bi smo imali šansu na Enfildu. Radujemo se ovoj utakmici – kaže Gvardiola.

Deluje da dva trenera između sebe imaju veoma zdravo rivalstvo i međusobno poštovanje. Gvardiolina ekipa će ponovo zaigrati pred punim Enfildom, a kada su navijači bili prisutni na tribinama, nikada nisu pobedili u gostima. Nema sumnje da nas očekuje još jedna sjajna utakmica ove dve ekipe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here