Park Dji Sung moli navijače: Prestanite sa tom pesmom!

0
669
foto: twitter/@ChampionsLeague

Nemamo često priliku da čujemo da se bivši igrač Mančester Junajteda oglašava. Ovo je upravo redak slučaj i možemo slobodno reći da nije nimalo pozitivna stvar u pitanju.

Naime, na gostovanju u podkastu Mančester Junajteda, Park Dji Sung je apelovao da navijači “crvenih đavola” prestanu sa pesmom koja je posvećena njemu. Ona u sebi sadrži referencu vezanu za jedenje psećeg mesa i navijači Junajteda su je pevali na Molinjuu kada je predstavljen Parkov sunarodnik Hi-Čan Hvang.

LESTER – MANČESTER JUNAJTED GG&3+ (2.04)

Veoma mi je žao što je on to morao da čuje. Svestan sam da navijači Junajteda nemaju nameru da bilo koga uvrede tako ali moram da ih zamolim da prestanu da koriste tu reč (pseće meso), koja se ovih dana shvata kao rasistička uvreda za korejski narod. Ta reč izaziva neprijatnost kod nas i veoma mi je žao mladih igrača koji moraju da slušaju to – rekao je bivši igrač Mančester Junajteda.

“Three-Lunged Park” ili Park sa tri pluća, kako su ga navijači na Old Trafordu zvali, je zatim probao da objasni kako su stvari u Koreji danas mnogo drugačije.

Istorijski je istina da je naš narod jeo pseće meso. Ipak, ovih dana, pogotvo mlađe generacije, stvarno ne jedu više. Ne podnose to. Kultura je znatno promenjena. Zamolio bih navijače da prestanu sa tom pesmom. Zaista je neprijatno mom narodu i mislim da vreme da se prestane sa tim – zaključio je Park Dji Sung.

Mančester Junajted ga je takođe podržao i izdao saopštenje po pitanju ovog slučaju.

Mančester Junajted u potpunosti podržava komentare Dji Sunga i molimo naše fanove da ispoštuju njegovu želju – glasilo je saopštenje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here