Ovako se večeras oseća svaki REALni navijač Čelsija

0
6287

Znaš da posle večeras, sličnu utakmicu nećeš gledati na svom Stamford bridžu sigurno godinu i po dana i onda vidiš postavu koju je izabrao Frenk Lampard i onda vidiš na Tviteru frapantan podatak da je upravo Čelsijevih XI izazvalo 13.000 reakcija do početka meča.

I onda, što je najgore, ne ispadne baš tako loše. Ali, opet izgubiš, jer to je Real Madrid, a to je i – moderni Čelsi.

Lampard je imao zamisao da se pobije na sredini terena i išao je prostom matematikom da mora da ima duplo više igrača nego Karlo Anćeloti u veznom redu. Čelsi je igrao praktično sa šestoricom igrača u veznom redu, nešto kao 3-5-1-1. To je onemogućilo Realu da dominira na sredini terena, ali kada je Anćelotiju smetalo da prepusti tu loptu (jer ko će od ovih da mu da gol?), napadne iz kontri kada već ima aktivan rezultat i sigurnih 2:0?

Čelsi je imao dobrih pola sata, i znalo se da će Anćeloti na poluvremenu odmah ispraviti tamo gde je pucalo. David Alaba je bio previše u Militaovom krilu, a rupu između njega i Kamavinge, koji uz sve kvalitete nije levi bek, odlično su koristili Džejms i Kante. Francuz je pokazao da ima neverovatan osećaj za prostor i taktičke sposobnosti da odgovori na brojne zadatke, pa čak i u napadu.

Za njegovom šansom u otvaranju meča sigurno žale najviše navijači Čelsija, a došla je upravo u prostoru između Kamavinge i Alabe.

Isto kao što je došla još bolja, u nadoknadi prvog dela, kada je Čelsi opet napravio višak na desnom boku, lopta je došla do Kukurelje, koji je zažmurio i zategao negde pored nečeg velikog narandžstog ispred sebe što se zove Tibo Kurtoa.

I onda, baš taj Kukurelja zablista opet. Nađite snimak Realovog gola i pogledajte kako je ispao kao tele. Zatrčao se, znao je da će ispasti, nije stao, valjda da bi delovao požrtvovanije, a kada tako otvoriš kapiju Rodrigu, onda Čaloba može samo da ispadne smešan klizećim startom, takođe da ispadne požrtvovanije jer i sam vidi šta sledi. Posle toga, Real ne greši. Ostali igrači Čelsija presporo su se vratili u šesnaesterac, a umeće Reala pokazuje podatak da su i sada u završnicu ušli sa trojicom igrača, duplo manje nego što je bilo rivala. Tu je bio kraj utakmice.

Navijači Čelsija živeli su dobrih sat vremena u zdravoj nadi baziranoj ni na čemu osim na navijačkoj subjektivnosti i činjenici da je Real svesno ili nesvesno prepustio loptu rivalu. Jer, ko će da da gol u ovoj ekipi? Galager i Haverc? Bez opasnog igrača jedan na jedan? Real jednostanvno, kao i uvek, zna kako će protivnik igrati i zna kao kameleon da se utopi i pronađe pravu boju i ni iz čega iskoristi jedan trenutak da postigne gol.

Samo, to im ovaj put neće biti dovoljno protiv Pepa Gvardiole. Ali, to ćemo nekom drugom prilikom. Ovo je veče posvećeno napaćenim navijačima Čelsija koji moraju da gledaju tim od 600 miliona evra koji ne liči na tim, već na skup pojedinaca. Tu ima malo igrača svetske klase, Kovačić i Kante da se recimo izdvajaju, da je Enco možda tako neki u usponu. Haverc nije napadač, nije dovoljno “clinical”, nema instinkt “devetke” i ne može da živi na slavi onog gola iz Porta. Galagera ne treba komentarisati kao igrača iza njega na ovakvoj utakmici.

I šta onda uradi Lampard? Umesto kada je video da je ušao Ridiger, i da tu više nema probojnosti, ne uvodi, i dalje igrače koji su opasni jedan na jedan na kontra strani. Feliks, Mudrik i Sterling su ušli tek kada je sve bilo završeno, na 0:1 i ukupnih 0:3. Šta je do tada čuvao Lampard? Remi? Drugi gol ne treba ni komentarisati, utakmica je bila završena u 60. minutu.

Istina, Lampard je gustinom na sredini terena uspeo u nečemu da isparira u odnosu na prvi meč, ali Anćeloti igra jednu utakmicu kada treba da je dobije kao onu u Madridu i potpuno drugačiju kada ima 2:0. Onda te pusti da misliš da možeš i sve to pokvari za nekoliko sekundi najbržeg napada svoje ekipe i gola posle tri dodira/dodavanja.

Ovaj Čelsi će se načekati da dočeka nivo onog Tuhelovog. Fofana, Kukurelja, Mudrik nisu igrači sa cifrom koja čak ni upola nije ekvivalentna njihovim realnim kvalitetima. Pitanje je i koga će ovakav Čelsi privući na leto, i kao trenera, a potom i igrače na tržištu.

Šta god da se desi, ovaj Čelsi će se i naredne sezone za top 4 boriti kao da je titula u PL. Šampion Evrope iz 2021. godine koji je doveo Tuhela umesto Lamparda, i tako osvojio Ligu šampiona, a onda preko Potera, opet došao do tog istog Lamparda. I ostao usput bez Lige šampiona i jedno 600 miliona evra manje u kasi. Nego, da mi organizujemo taj All-star Premijer lige? A dovedemo nekog Teda Lasa na klupu? Kad je bal…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here