On je “preporodio” Čarlton!

0
947
Foto: www.cafc.co.uk

Fudbalski klub Čarlton je pre samo nekoliko nedelja otpustio Edkinsa i na mesto šefa stručnog štaba doveo Džonija Džeksona, ime koje je dobro poznato svima na Vali stadionu.

Džoni je ekipu vodio na šest utakmica za sada, od toga četiri u okviru Lige 1, a skor mu je poprilično dobar – četiri pobede, jedan remi i poraz. Što se konkretno samo ligaškog takmičenja – tri pobede i jedan nerešen ishod, uz gol-razliku 7:1, uz to su njegovi momci uspeli da tri puta svoju mrežu ostave netaknutom.

PORTUGAL – SRBIJA 2 (5.55)

Igraju veoma ogranizovano u odbrani, kada se na to doda agresivan i tvrd pristup, u koji je Džekson uspeo da ubedi gotovo sve igrače, uspeh je naprosto morao da dođe. Čarlton je jedini poraz u tih šest utakmica doživeo na gostovanju Lejton Orientu, u okviru tzv. “EFL Trophy” takmičenja, u kojem nastupaju samo klubovi iz trećeg, odnosno četvrtog ranga takmičenja.

Inače, Džoni Džekson je tokom svoje igračke karijere proveo čak osam godina kao igrač na Valiju, te je zasigurno ostao upamćen i tačno razume mentalitet i zahteve koji se od njega očekuju. Ipak, u klubu još uvek tvrde da je on tu samo privremeno, ali ukoliko se ovakvi rezultati nastave, više je nego izvesno da će ostati do kraja sezone na klupi. Da li je ovo samo čuveni “sindrom novog menadžera” ili je gospodin pravi čovek za klupu?

Čarlton je sada na 17. mestu na tabeli, pobegli su od opasne zone i sada im je cilj plasman u plejof. Sledeći vikend im u goste dolazi prvoplasirana ekipa šampionata – Plimut. Biće ovo veoma interesantan dvoboj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here