Oksford zbog “pijanog” vozača umalo nije zakasnio na utakmicu

0
1302
igrači oksford junajteda
Photo: Twitter/OUFCOfficial

Interesantna scena desila se u subotu pred start meča Akringtona i Oksforda.

Igrači Oksford Junajteda došli su u petak uveče u jedan hotel blizu Akringtona gde su prespavali i u subotu posle doručka su trebali da krenu kad stadionu. Međutim, bizarni problemi umalo nisu doveli do toga da ne dođu do stadiona Akringtona.

Pre polaska na utakmicu u Oksfordu su prvo morali da ispusne bezbednosne procedure zbog korona virusa i da alkoholom dezinfikuju autobus. To je i urađeno. Ipak, kada su igrači ušli u autobus, u njemu ubačena sva oprema i svi su spremno čekali polazak, autobus nije hteo da krene. Zašto? Kod svakog vozača postoji analizator daha i pre pokretanja autobusa on mora da dune kako bi se proverilo da nema alkohola, konkretno da vozač ništa nije pio. Zato što su dezinfikovali autobuse alkoholnim sprejom pre polaska, alkohol je ušao u analizator i kada je vozač dunuo, pokazano je prisustvo alkohola, te se autobus zaključao na šest sati.

Utakmica se bližila, igrači su udaljeni oko sat i po od stadiona Akringtona, a autobus ne može krenuti. Zbog toga su morali da pozovu nekoliko taksija i iskoriste neka vozila kojima su došli ljudi iz uprave kako bi na vreme stigli na utakmicu.

Problem se nije previše odrazio na igrače Oksforda koji su lako slavili protiv Akringtona sa 4:1. Meti Tejlor, strelac dva gola, izjavio je posle meča da ga je ta scena vratila u dane kada je igrao ne ligaški fudbal.

Oksford u narednom kolu dočekuje Kru Aleksandru.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here